• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Obavezno spavanje prije utakmice

Radomir Antić kaže da će srpski tim uvijek igrati napadački dok je on selektor. Pred utakmicu ima ritual - popodnevna dremka.

 Antić: Obavezno spavanje prije utakmice Izvor: MONDO

O Radomiru Antiću sve se zna kada je riječ o sportskom aspektu njegove ličnosti. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije unio je nešto novo što daje rezultate i što je vratilo povjerenje naroda.

"Imam svoju viziju fudbala, ali ona često nije dovoljna. Pitao sam se kakvi smo mi Srbi, šta bi navijači željeli da vide, čime bi se ponosili? Analizirajući srpski mentalitet, zaključio sam da će fudbalski narod cijeniti hrabrost i odlučnost, nikako inferiornost. Sjećam se riječi jednog prijatelja Argentinca koji je na primjedbu o svjetskoj krizi rekao: 'Pa, mi smo stalno u krizi, ali i dalje igramo dobar fudbal'. Mi smo slični Argentincima, stalno smo u teškoćama. Zato tako i igramo, napadački. Dok sam ja selektor, nijednu utakmicu nećemo početi inferiorno, što ne znači da ne poštujemo rivale. Jednostavno, bavimo se sobom, važno je kako mi igramo",
rekao je Antić u intervjuu nedeljniku "Vreme".

Proslavljeni stručnjak, koji je trenirao najveće španske klubove, smatra da se kult reprezentacije može još više ojačati, ako se reprezentativci više poštuju u svojoj zemlji.

"Naši fudbaleri su u prošloj sezoni, sa veoma zapaženim ulogama, osvajali nacionalna prvenstva i kupove u Engleskoj, Italiji, Belgiji, Ukrajini...To mora više da se ističe. Vidić i Stanković moraju ovde da budu više cijenjeni nego u Engleskoj i Italiji, jednostavno jer su naši. Umjesto toga, često su u prvom planu neke aferice ili preuveličani incidenti".

Upitan da li je sujevjeran i da li ima neki ritual pred utakmicu, Antić je odgovorio da mu je najveći ritual popodnevna sijesta, španski termin za mali dremež poslije ručka.

"Na dan utakmice obavezno malo odspavam. Ako me pitate kako mogu da spavam pred važan meč, reći ću vam da mogu ako sam siguran da sam sa svoje strane učinio sve da posao uradimo kako treba. Ako ništa nije propušteno ili prepušteno slučaju, miran sam i mogu da odspavam",
kaže Antić.

Selektore Srbije, želimo vam miran popodnevni san 9. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC