• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumuni pred Francuze: Idemo na pobjedu!

I bez Adrijana Mutua, Rumuni poručuju da u Pariz idu bez bijele zastave. Francuzi mole navijače za podršku.

 Rumuni pred Francuze: Idemo na pobjedu! Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Rumunije u subotu, 5. septembra igra protiv Francuske za sebe, za svoj ugled, ali i za Srbiju.

Ako Rumuni, koji su praktično ostali bez šansi da zauzmu mjesto koje vodi u baraž, osvoje tri boda ili bar jedan, "orlovi" će raširiti krila i spremiti se za let u Južnu Afriku.

Iako će u Parizu igrati bez svog najboljeg igrača Adrijana Mutua, koji je povrijeđen, u taboru srpskog istočnog susjeda, nije splasnuo optimizam pred duel u francuskoj prestonici.

"Kao trener, uvijek tražim pobjedu i drukčije ne razmišljam ni sada. Zaista vjerujem da možemo da osvojimo sva tri boda u Francuskoj. Naši protivnici imaju slabosti, znamo ih i moramo da ih iskoristimo", rekao je selektor Rumunije Razvan Lučesku.

Sa druge strane, Francuzi imaju imperativ pobjede, kako zbog toga što bi ostali u igri za prvo mjesto u grupi, tako i zbog povratka poljuljanog povjerenja kod navijača.

Otkako su na posljednjem prvenstvu Evrope u Austriji i Švajcarskoj ispali već u prvoj fazi takmičenja, "galski pijetlovi" nemaju baš topao prijem kod svojih navijača.

Zato im je, kako kažu iz francuskog fudbalskog tabora, ljubav navijača potrebna isto koliko i tri boda.

"Mogao bih da razumijem da nam navijači zvižde poslije loše odigrane utakmice, ali mi je teško da shvatim zbog čega to rade kada izađemo na teren i pogotovo u toku utakmice", kaže selektor Rajmon Domenek.

Iako se na udaru navijača nalazi prije svega zbog isuviše opreznog pristupa utakmicama i nedovoljno ofanzivne taktike, Domenek će i protiv Rumunije po svoj prilici ostati vjeran sebi i izvesti ekipu sa jednim klasičnim napadačem.

Francuski mediji pretpostavljaju da će to biti centarfor Tuluza Andre Pjer Žinjak, a ne Karim Benzema.

Alu Dijara poziva navijače na strpljenje.

"Sada su nam više nego ikada potrebni podrška i ljubav navijača. Veoma je bolno kada vam vaši navijači zvižde i teško je igrati u tim okolnostima. Bilo bi dobro da su do sada iskalili bijes. U subotu bi trebalo da budu malo strpljiviji", rekao je francuski vezista.

U sedmoj kvalifikacionoj grupi Francuska ima pet bodova manje od Srbije i da bi se direktno plasirala na prvenstvo svijeta potrebne su joj pobjede protiv Rumunije u subotu, ali i sva tri boda na gostovanju u Beogradu naredne srijede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC