• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi "dela Liga šampiona" pripao Romi!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Lacija, posle poraza u finalu Kupa na "Olimpiku", poraženi su i kao domaćini i derbiju prestonice, a na kraju bi mogli da ostanu i bez Lige šampiona.

U "derbiju dela Liga šampiona", Roma je kao gost u vanrednom terminu pobedila Lacio, koji je pre samo pet dana na istom mestu, rimskom "Olimpiku", izgubio i Kup Italije u meču sa Juventusom.

Lacijale, posle burnih 1:2 na punom stadionu u ponedeljak popodne, očekuje i treće finale sezone – narednog vikenda sa Napolijem u Napulju!

Koliko navijači Rome, toliko su se ovom rezultatu radovali i Napolitanci, jer će na zatvaranju sezone imati priliku da dokusure Lacijale i oduzmu im i kvalifikacije za Ligu šampiona.

U 143. prvenstvenom "Derbiju dela Kapitale: Lacio – Roma 1:2 (0:0).



Naš reprezentativac Filip Đorđević postigao je gol u 81. minutu za 1:1, ali je samo četiri minuta kasnije Janga-Mbiva pogodio za 1:2. "Vučica" je povela u 73. minutu preko Huana Iturbea.

Stanje na tabeli, posle kompletiranog kola, izgleda ovako: Juventus 86, Roma 70, Lacio 66, Napoli 63, Fiorentina 61...

Roma naredne nedelje dočekuje Palermo, a Lacio... Igra novu utakmicu sezone, u kojoj je u jednom trenutku bio finalista Kupa i drugoplasirani tim na tabeli, a koju bi mogao da završi bez trofeja i bez Lige šampiona.

To će se dogoditi ukoliko Napoli, Rafaela Beniteza nadigra ekipu naših Dušana Baste i Filipa Đorđevića, jer u Seriji A odlučuje međusobni skor tokom sezone, a Napolitanci su zimus pobedili u Rimu rezultatom 0:1 i ako jedni i drugi nebesko plavi završe sa istim brojem bodova - Napoli će u kvalifikacije, a Lacio u Ligu Evrope.

Lacio: Marleti - Basta, De Fraj, Đentileti, Lulić (Kavanda 55) - Parolo, Bilja (Kataldi 78) - Kandreva, Mauri (Đorđević 76), Anderson - Klose.

Roma: De Santis - Torosidis, Manolas, Janga-Mbiva, Holebas - Kejta (Pjanić 68), De Rosi, Najngolan - Florenci, Toti (Ibarbo 61), Iturbe (Doumbija 84).

To bi bio veliki udarac za ekipu koja je u periodu od 15. februara do 12. aprila vezala osam pobeda u Seriji A i plasirala se, upravo preko Napolija i to pobedom u gostima, u finale Kupa. Međutim, u poslednjih sedam kola, sastav Stefana Piolija zabeležio je skor 2-2-3, uz poraz od Juvea u Rimu uprkos ranom vođstvu u velikom finalu, pa je doveo u pitanje i plasman u LŠ u kojoj ovaj klub nije nastupio od sezone 2007/08.

Roma je pobedom pred većim delom plavih pristalica zabeležila tek drugi trijumf u poslednjih devet derbija prestonice, nakon serije od pet pobeda "vučice". Lacijali su uglavnom bili uspešniji poslednjih sezona, prošle dobili najvećeg rivala u finalu Kupa Italije, ali su ovog puta ostali kratkih rukava.

Jesenas, Lacio je kao gost prokockao ranih 0:2 golovima Stefana Maurija i Felipea Andersona, jer je u nastavku legendarni Frančesko Toti postigao dva pogotka (10. i 11. Laciju u istoriji) za konačnih 2:2. Ovog puta, iako je 41. put bio u sastavu u "Derbiju dela Kapitale", Toti nije dao gol (tačnije bio je zamenjen), ali je njegov tim stigao do pobede iako je bio nadigran u prvom poluvremenu.

Roma je tako, koliko toliko, popravila utisak kada je 2015. godina u pitanju, jer je tim Rudija Garsije ovaj meč dočekao sa skorom 7-10-3!?

Istorijski gledano, Romanisti su slavili jubilarnu 50. pobedu nad Lacijalima u Seriji A, uz 57 remija i 36 poraza, a računajući sve mečeve skor je sada 64-63-48.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC