• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan šampion, uprava ponosno slavi!

Autor mondo.rs

Partizan u Beogradu priredio svečanost povodom nove šampionske titule. Veliki broj gostiju, a među njima i bivši čelnik Crvene zvezde. "Nameravamo da klub reorganizujemo, postavimo ga na zdravije noge", poručio predsednik Partizana.

 Partizan šampion, uprava ponosno slavi! Izvor: MN PRESS

Posle dve godine FK Partizan ponovo je priredio gala svečanost povodom osvajanja titule prvaka države.

Prethodna uprava, s obzriom na šest titula u nizu, svakog maja i juna, osim u poslednjoj godini na čelu kluba, imala je obavezu da okupi prijatelje i istaknute partizanovce i da svečano obeleži naslov prvaka.

Posle nepunih pet meseci na čelu kluba iz Humske, red je došao i da novi čelnici Partizana, predvođeni predsednikom Zoranom Popovićem, upriliče priredbu istim povodom.

Igrači sa lepšim polovinama

Saša Ilić i Slovenac Gregor Balažic na svečanost su došli u pratnji supruga.

 U beogradskom hotelu "Crowne Plaza", FK Partizan je u utorak svećano proslavio osvajanje 26. titule prvaka države.

"Iza nas je burnih nekoliko meseci, promena uprave. Bili smo prinuđeni da donosimo naizgled kontradiktorne odluke - dovodimo pojačanja, a istovremeno predajemo strelce. Bila je teška i nepopularna odluka o promeni stručnog štaba. Bila je rizična odluka, ali je dala rezultat. I prethodnom stručnom sšabu pripadaju zasluge", naveo je na početku svog obraćanja prisutnima prvi čovek Partizana.

Popović je pričao i o "minimiziranju domaćeg takmičenja u sportskoj javnosti".

"Takmicenje u Srbiji čini komplikovanijim nego u drugim zemljama. To je, barem, kada je Partizan u pitanju, neprekidni pritisak, imperativ pobede u svakoj utakmici, bojazan da svaki izostanak može biti koban. Bez obzira na kvalitet takmičenje u Srbjji je psihološki je izuzetno teško i zbog toga niko nema pravo da potcenjuje i minimizira značaj nijednog trofeja, pobede", naglasio je Popović.

Partizan je bio blizu osvajanja "duple krune", prve posle četiri godine. Stao je u finalu Kupa protiv Čukaričkog.

"Doživeli smo neuspeh u Kupu, ali izvućićemo pouku. Neće nas pokolebati".

Popović se osvrnuo i na pritisak koji je uprava trpela i još uvek trpi od samih navijača Partizana.

"Deo javnosti i navijača nije bio blagonaklon prema nama. Bilo je 'teoretičara zavere' koji su širili razne glasine o namernom prepuštanju titule. Ukupna atmosfera u kojoj smo radili nije bila povoljna i predstavljala je dodatni problem i opterećenje".

Šampionska torta na proslavi FK Partizan
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Babović ostaje u Humskoj

Stefan Babović nije direktno rekao da ostaje u Partizan, ali se tako moglo zaključiti iz njegovog odgovora. "Imam 28 godina, igrao sam već u inostranstvu, i volim kad sam kod kuće".

 Prema rečima predsednika, Partizan je već krenuo u nove pobede do konačnog cilja - potpunog oporavka kluba.

"Nameravamo da klub reorganizujemo, postavimo ga na zdravije noge. Želimo da u rad kluba uključimo sve partizanovce, spremne da se žrtvuju za dobro Partizana", podvukao je Zoran Popović.

Na svečanosti su prisutni bili sadašnji i bivši igrači crno-belih, prijatelji kluba iz javnog života, zaposleni u FK, kao i drugi istaknuti članovi crno-bele porodice.

Pored Marka Valoka, Dževada Prekazija, Miloša Đelmaša, Vladice Kovačevića, Mustafe Hasanagića Zvonimra Vukića, Igora Duljaja, Predraga Danilovića, Dragana Todorića i mnogih drugih, upečatljivo je bilo i prisustvo bivšeg sportskog direktora Crvene zvezde Zorana Stojadinovića i sadašnjeg člana uprave najvećeg rivala Zorana Bašanoviča.

Od članova bivše uprave došli su Ratomir Babić i Duško Jovanović, dvojica potpredsednika.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao i predsednik JSD Partizan i prvi trener košarkaškog kluba Duško Vujošević, koji je zbog obevaza stigao nešto kasnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC