• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni iz FIFA ne žele u SAD

Autor mondo.rs

Čak šestorica od sedmorice uhapšenih čelnika Svetske fudbalske federacije traže od Švajcarskih vlasti da ih ne šalju u Sjedinjene Američke Države.

Ministarstvo pravde Švajcarske saopštilo je da se šestorica od sedmorice čelnika Svetske fudbalske federacije (FIFA), uhapšenih u istrazi korupcije, protive da budu izručeni u SAD.

U saopštenju se navodi da vlasti SAD imaju 40 dana da podnesu zvaničan zahtev za izručenje.

Jedan od privedenih, čiji identitet nije saopšten, pristao je na "pojednostavljeni postupak izručenja" što znači da bi mogao da bude poslat u SAD već narednih dana.

Švajcarske vlasti su u sredu ujutro u Cirihu, na zahtev SAD, tokom istrage korupcije, uhapsile sedmoricu optuženih. Prvobitan broj uhapšenih koji su mediji preneli bio je šest, a zapravo je od 14 ispitanih, njih sedam zadržano u pritvoru. Narednih dana, prenosi "Independent", policija bi na razgovor mogla da pozove i aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera.

"Optužnica navodi da je korupcija u fudbalu široko rasprostranjena, sistematska i duboko ukorenjena, kako u inostranstvu, tako i ovde u SAD. Ona se prostire na bar dve generacije fudbalskih funkcionera, koji su, kako se navodi, zloupotrebili svoje položaje poverenja da bi dobili milione dolara mita. Time je naneta teška šteta mnoštvu žrtava - od mlađih liga do zemalja u razvoju koje bi trebalo da imaju koristi od prihoda koji donose komercijalna prava ovih organizacija, do navijača širom sveta", rekla je ministarka pravosuđa SAD Loreta Linč.

"Današnja akcija jasno govori da Ministarstvo pravosuđa namerava da zaustavi korupcionu praksu, da iskoreni takvo ponašanje i da krivce privede pravdi. Nastavićemo da u tim naporima sarađujemo s drugim zemljama", dodala je Linč.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC