• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori u FIFA: Blater pod pritiskom,sponzori prete

Autor mondo.rs

U predvečerje izbora za izbor novog predsednika FIFA, aktuelni čelnik Sep Blater pod velikim pritiskom nakon nove korupcionaške afere. Sponzori FIFA i Mundijala prete da će se povući. Putin uz Blatera!

Velika kriza potresa Svetsku fudbalsku organizaciju (FIFA) nakon nove korupcionaške afere, koja je za epilog imala hapšenje 14 visokih funkcionera te asocijacije.

Hapšenje se dogodilo neposredno pred nove izbore za vodećeg čoveka FIFA, a sadašnji predsednik Sep Blater je ponovo kandidat i to najozbiljniji. Međutim, njegove pozicije su bitno poljuljane posle ovog skandala.

Pritisak na njega dodatno su izvršili najveći sponzori FIFA i predstojećeg Mundijala (Adidas, Visa, Koka-kola, Mekdonalds, Kia motors) koji su odmah objavili saopštenja poručujući da pomno prate najnoviji razvoj događaja u Svetskoj fudbalskoj organizaciji, da su veoma zabrinuti i da ozbiljno razmatraju da povuku unosna sponzorstva, kao i da je "korupcija nešto što veoma narušava ugled FIFA i Svetskog prvenstva".

U međuvremenu, oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je PODRŽAO Blatera!

Putin sve ovo vidi kao "pritisak na FIFA i Blatera sa ciljem da se Rusiji oduzme Svetsko prvenstvo 2018. godine", a da u svemu tome prednjače Sjedinjene Američke Države.

"Kao što svi znamo FIFA bira novog predsednika u petak i Blater ima velike šanse da bude reizabran. Poznato je da je Švajcarac pod velikim pritiskom sa ciljem da se oduzme Rusiji organizacija prvenstva sveta. Znamo njegovu poziciju, ali između Rusije i FIFA ne postoje posebni odnosi", rekao je Putin.

Prema oceni ruskog predsednika, glavnu reč u ovoj kampanji protiv Blatera vode SAD i podsetio je na političke slučajeve sa Eduardom Snoudenom i Džulijanom Asanžom.

"Nažalost, naši američki partneri koriste razne nelegalne metode da bi ostvarili svoje sebične ciljeve. Ne bih isključio mogućnost da je i u slučaju FIFA na delu isti scenario kao u nekim prethodnim slučajevima, mada moram da kažem da nisam do kraja siguran", rekao je Putin.

Još nije poznato da li će izbori u FIFA ipak biti odloženi. UEFA je to zatražila od Blatera - da prolongira izbore za šest meseci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC