• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater: Ja moram da popravim stvari

Autor mondo.rs

Predsednik FIFA Sep Blater se obratio članovima Kongresa vodećeg tela u svetskom fudbalu: "Ti koji kradu su manjina. Ja ne mogu da nadgledam sve. Ali, sada je na meni da popravim stvari".

 Blater: Ja moram da popravim stvari Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

FIFA prolazi, možda, i najveću krizu u svom postojanju. Nova, velika korupcionaška afera zbog koje je uhapšeno 14 visokih zvaničnika te organizacije, dobro je uzdrmala svetski fudbal i njegovog prvog čoveka, Švajcarca Sepa Blatera.

Ali, Blater ni ne pomišlja da se povuče. Štaviše, on se ograđuje od tih koji su primali mito i učestvovali u kriminalnim radnjama i poručuje da on mora da radi na popravljanju imidža FIFA!

"Neću da dozvolim da akcije nekolicine uništi sav naporan posao i integritet velike većine onih koji tako vredno rade u fudbalu. Znam da me mnogi smatraju odgovornim za ono što se dogodilo i uopšte za reputaciju fudbalske zajednice, bilo da je reč o domaćinstvima za Svetska prvenstva ili slučajeve korpucije. Ali, mi, ili ja, ne mogu da nadgledam svakog u svako vreme. Na meni je, međutim, najveće breme odgovornosti za dobrobit cele organizacije i njen imidž i ja ću pronaći način da to popravim", rekao je 79-godišnji Blater.

Iz ovoga može samo da se zaključi da će se Blaterovo ime u petak naći na listiću na izborima za predsednika FIFA, odnosno da je ostao pri kandidaturi za svoj peti mandat na čelu vodećeg svetskog fudbalskog tela!

U četvrtak pre podne, Blatera je na povlačenje pokušao da nagovori predsednik UEFA Mišel Platini, ali nije u tome uspeo. Dakle, Blater ide u izbornu trku, a protivkandidat će mu biti princ Jordana,Ali Bin al Husein, koji će, prema rečima predsednika UEFA Mišela Platinija, dobiti široku podršku članica UEFA. Princa je podržao i britanski premijer Dejvid Kameron.

Blater je u govoru na otvaranju Kongresa FIFA ponovio da su oni "koji su korumpirani u fudbalu - manjina" i da ih ima kao i u svakom društvu, alii da "takvi moraju da odgovaraju za svoja dela".

FIFA će, tvrdi Blater, potpuno sarađivati i pomagati nadležnim organima da se svi koji su radili mimo zakona privedu pravdi i kazne, bez obzira da li su na dnu ili na vrhu piramide.

"Ovaj slučaj bacio je veliku senku na ceo fudbal. I zato ne sme biti mesta za korupciju bilo koje vrste", poručuje Blater.

Švajcarac dodaje i da je svestan da će narednih nekoliko meseci biti veoma teški za FIFA.

"Verujem da ćemo čuti još loših vesti, ali vreme je da počnemo reorganizaciju. Neka ovo bude prekretnica. Da svi u fudbalu još jednom dobiju poruku da se ponašaju odgovorno i etično. To zaslužuju i fudbal i igrači i klubovi i navijači, svet zaslužuje mnogo više i sada moramo da reagujemo. Neka ovo bude početak dugog puta u izgrađivanju, odnosno povratku poverenja. Izguvili smo poverenje. Sada moramo da ga ponovo zaslužimo. I to je ono što me je i dovelo na ovu ceremoniju, da pokažemo da većina u fudbalu jeste poštena, da voli ovu igru. Ne zbog pohlepe, ne zbog moći, već zato što volimo fudbal, zato što želimo da služimo drugima i da napravimo pozitivne pomake kroz odgovorno rukovodstvo".

Pročitajte šta je Dijego Maradona rekao o Blateru i ovom skandalu

Pogledajte i nekoliko zanimljivosti sa Twittera




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC