• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Biti ili ne biti?

Autor mondo.rs

Selektor Srbije Radovan Ćurčić svestan važnosti utakmice koja čeka nacionalni tim u Danskoj.

 "Orlovi": Biti ili ne biti? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije 13. juna igra u Danskoj utakmicu koja će odrediti da li su kvalifikacije za EURO 2016 u Francuskoj gotove po naš tim ili još ima nade.

"Posle svega što se dogodilo, svesni smo da je ovo presudna utakmica. Nadigrali su nas u Beogradu i imaju naše veliko poštovanje, ali mislimo da možemo da pobedimo i vratimo veru u reprezentaciju Srbije", izjavio je selektor Radovan Ćurčić po objavljivanu spiska za meč u Kopenhagenu.

Ako pobede, "orlovi" ostaju u igri, a ako izgube ili odigraju nerešeno, ponovo će propustiti učešće na nekom velikom takmičenju.

"Uoči utakmice u Portugalu primetio sam da igračima nedostaje samopouzdanja, što je i bilo logično zbog prethodnih rezultata. Posle Lisabona smo proveli još nekoliko dana zajedno i čini mi se da su počeli da vraćaju veru u sebe zbog dobre igre. Sledeća utakmica biće veliki test", smatra Ćurčić.

Selektor je istakao nezadovoljstvo terminom u kom se igraju mečevi 5. kola kvalifikacija, a govorio je i o formi igrača.

"Loš je termin za utakmice nacionalnih timova, pošto je kraj sezone i neki igrači su već na odmorima. Deo tima je u zavidnoj formi, a deo nije, ali videćemo kako će to izgledati kada se okupimo i kroz trenažni proces. Bitno je da je većina igrača igrala u svojim klubovima u poslednje vreme".

Što se tiče spiska koji je objavio za prijateljski meč protiv Azerbejdžana i kvalifikacioni protiv Danske, Ćurčić je objasnio zašto na njemu nema nekih igrača.

"Dušan Tadić i Duško Tošić su već neko vreme povređeni, a Filip Đorđević i Miralem Sulejmani, koje smo isto hteli da zovemo, nisu dovoljno oporavljeni. Golman Milan Lukač nema kontinuitet mečeva u Partizanu i zato je pozvan njegov klupski saigrač Živko Živković. Ljubomir Fejsa je ponovo sa nama jer se potpuno oporavio od povrede i verujemo da može da pomogne, Bilo je mesta i za neke mlađe igrače, ali nisam želeo da oslabim selekcije koje će igrati na Svetskom (U20) i Evropskom prvenstvu (U21)".

Tandem Čelsija, Nemanja Matić - Branislav Ivanović, pridružiće se "orlovima" sa zakašnjenjem.

"Njih dvojica stižu u Beograd 4. juna, pošto su sa Čelsijem na turneji po Australiji. Videćemo kako će se osećati i da li će igrati protiv Azerbejdžana", rekao je Ćurčić.

U analizi Danaca, selektor kaže da je najviše pažnje posvećeno njihovom meču sa Portugalom, u kojem su poraženi 0:1 na domaćem terenu.

"Danska je u Beogradu odigrala fenomenalnu utakmicu, bez obzira na našu slabu partiju. Najviše smo ih, ipak, analizirali u meču proti Portugala, gde su imali najviše problema... Svesni smo da neke stvari u našoj igri ne možemo da popravimo i pokušaćemo da ih prikrijemo, a da koristimo ono u čemu smo dobri".

Dan uoči utakmice u Kopenhagenu Arbitražni sud u Lozani doneće konačnu odluku o "slučaju dron".

"Pozitivna odluka bi mogla mnogo pozitivno da utiče na nas, dok negativna i neće, jer se i ne nadamo da će nam bodovi biti vraćeni", zaključio je selektor.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC