• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan fudbalski velikan otišao u penziju

Autor mondo.rs

Trofejni defanzivac i jedan od najpoznatijih igrača Premijer lige rešio da "okači kopačke o klin".

Došlo je vreme za kraj... U 37. godini, Rio Ferdinand je rešio da završi igračku karijeru.

Proslavljeni štoper je minulu sezonu odigrao u dresu Kvins Park Rendžersa, koji nije uspeo da sačuva status premijerligaša pa je rešio da krene u obnovu tima, a vremešnom Ferdinandu je zahvaljeno na saradnji.

Tokom karijere, stameni defanzivac igrao je i za Vest Hem, Bornmut, Lids i Mančester junajted. Dres reprezentacije Engleske oblačio je 81 put, a za nacionalni tim je postigao i tri gola.

Najveći uspeh ostvario je nastupajući za "crvene đavole" sa Old Traforda i to u periodu kada su štoperski bedem činili on i Nemanja Vidić.

Za 13 sezona u Junajtedu, Ferdinand je odigrao 455 utakmica i postigao osam golova, a osvojio je šest titula Premijer lige, Ligu šampiona, FA kup, tri Liga kupa, šest Komjuniti šildova, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

"Ovo je pravo vreme da napustim igru koju volim. Kao klinac od 12 godina, koji je šutirao loptu po Pekamu, mogao sam samo da sanjam da ću igrati za klub iz kraja za koji i navijam - Vest Hem, da ću biti kapiten Lidsa, da ću osvojiti Ligu šampiona sa Mančeter junajtedom i da ću se na kraju karijere ponovo susresti sa prvim trenerom Harijem Rednapom", izjavio je Ferdinand za BBC.

Posebnu pažnju posvetio je treneru Aleksu Fergusonu.

"Sve što sam ikada želeo u fudbalu ostvario sam tokom 13 godina u Mančesteru. Posebnu zahvalnst dugujem jednom čoveku, ser Aleksu Fergusonu, bez kojeg ništa ne bih postigao u fudbalu. Njegov najveći uspeh će u mojim očima biti to što nas je razvio u ljude, a ne samo u fudbalere. On će za mene uvek biti najbolji britanski trener svih vremena", rekao je Ferdinand.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC