• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bolja, opasnija i PORAŽENA!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije porazom od Urugvaja počela takmičenje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Gol odluke postigao Pereiro u 57. minutu. Protiv Malija igramo 3. juna.

Poraz, definitivno, nismo zaslužili!

Tim više konačnih 1:0 za Urugvaj na startu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu imaju posebnu gorčinu. Srbija je u prvom kolu Grupe D u Danedinu ostala bez ijednog boda, a zaslužila je barem jedan, ako ne i sva tri.

Po šansama sigurno, ali i po igri.

Sve zajedno, nastup pulena selektora Veljka Paunovića u premijernom meču na Mundijalu može samo da bude podstrek za dalje i odlučujuće borbe za plasman u osminu finala.

Srbiji je u ovoj uzrasnoj kategoriji mesto među najboljih 16, utisak je posle prvih 90 minuta na šampionatu.

Dovoljne su bile dve nesmotrenosti u odbrani "orlića" za napadača Urugvaja Gastona Pereiroa. Kod prve se istakao Predrag Rajković, a kod druge, u 57. minutu, nije bilo spasa. Južnoamerikanci su postigli gol dovoljan za trijumf.

Perfekatn lob pas, neuspela ofsajd zamka i lopta je bila u našoj mreži.

...
Izvor: youtoube


Srbiji, sa druge strane, ni pet-šest zrelih prilika nije bilo dovoljno za pogodak.

Predvođena odličnim Andrijom Živkovićem, posebno u drugom poluvremenu, ređeli su se opasni napadi, šanse, ali je završnica bila vrlo loša. Ivan ŠaponjiĆ, Sergej Milinković-Savić i Marko Grujić propustili su najbolje prilike.

Urugvaj se branio svim raspoloživim snagama i odbranio.

U prvom meču Mali je savladao Meksiko 2:0 i tako se zbog više postignutih golova izdvojio na vrhu tabele posle prvog kola.

Srbija naredni meč igra 3. juna (u 09.00 po srednjeevropskom vremenu) upravo protiv afričke selekcije.






URUGVAJ: Guruseaga, Lemos, Nandez, Kastro, Arambari, Baez (od 71' Pojet), Pereiro (od 88' Akosta), Mendez (od 46' Amaral), Suarez, Kotunjo, Kabako.

SRBIJA: Rajković, Antonov, Zdjelar (od 84' Mandić), Veljković, Babić, Šaponjić, Maksimović, Gaćinović (od 68' Gajić), Živković, Jovanović (od 73' Grujić), Milinković-Savić.

TOK UTAKMICE

ŠTETA! Gotovo je...

84 - Staniša Mandić je novi adut Paunovića... Može li Srbija do gola. Imala je mnogo prilika, ne samo za izjednačenje, već i pobedu!

83 - Nova prilika iz kategorije idealnih. Andrija Živković, ubedljivo najbolji pojedinac u dresu Srbije, loptom u prostor izacio je Šaponjića, ali ovaj ne koristi još jednu šansu, ovu "oči u oči" sa protivničkim golmanom.

76 - Kakva šansa za Srbiju! Grujić i Šaponjić nisu uspeli da postignu gol iz odličnih pozicija. Neposredno pošto je Rajković sprečio Kastra da reši pitanje pobednika, "orlići" su imali najzreliju priliku da postignu gol. Posle sjajnog prodora Milinković-Savića po levoj strani i povratnog pasa na "penaltik", Grujićev udarac je izblokiran, čak je i golman morao da interveniše, a zatim je lopta završila u korneru posle pokušaja napadača Partizana. Nakon udarca iz ugla opasno je šutirao i Milinković-Savić. Njegov šut je završio pored stative.

69 - Menja i Veljko Paunović! Mijat Gaćinović odlazi na klupu, ušao je Milan Gajić. 

63 - Tandem iz Partizana ponovo je bio u situaciji da ugrozi gol Urugvaja, ali je Šaponjić opet zakasnio. Pre toga je protivnik pogrešio...

57 - GOL! Greška odbrane i primili smo gol. Srbija nije uspela da napravi ofsajd zamku, Pereiro je bio u liniju posle lob pasa, jedan na jedan sa Rajkovićem, pored koga je rutinski proturio loptu i poslao je u mrežu. Šteta!

46 -
Prva izmena na utakmici. Amaral je zamenio Mendeza.

- Počelo je drugo poluvreme.

42 -
Urugvaj je imao više loptu u posedu, ali je Srbija izvela nekoliko daleko zrelijih napada. Šaponjiću je pobegla lopta u kontri, po desnoj strani pretili su Mijat Gaćinović i Andrija Živković, probijen je u par navrata i levi bok urugvajske odbrane, a pred sam kraj poluvremena, Živković je vrlo opasno šutirao, gađao je ugao, a golman rivala je uspeo da odbije loptu u korner.

15 -
Prvi udarac u okvir gola "orlića". Sa distance je snažno šutirao Sergej Milinković-Savić. Lopta je išla po sredini gola, pa je siguran bio Gaston Guruseaga.

14 -
Malo je nedostajalo da trojica Urugvajaca nadigraju sedmoricu srpskih reprezentativaca i golmana Predraga Rajkovića. Čuvar mreže Crvene zvezde sjajno je intervenisao zaustavivši rukama, a potom otklonivši opasnost nogama posle udarca glavom Gastona Pereiroa.



7 -
Ivan Šaponjić ima prvu priliku za Srbiju. Napadač Partizana nije video saigrača iza leđa, prihvatio je ubačenu loptu sa desne strane, i šutirao preko gola. Bolje bi bilo da je propustio loptu jer je Zdjelar bio u boljoj poziciji licem okrenut ka protivničkom golu.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC