• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lusijano Vijeto – premija od 20 miliona evra

Autor mondo.rs

Napadač Viljareala razlog je zbog kog nekoliko klubova misli da je izlazna klauzula sasvim dovoljan razlog da bude i plaćena.

Samo šest puta u svojoj istoriji, Atletiko Madrid platio je za igrača 20 i više miliona evra: Radamel Falkao (Porto, 40), Antoan Grizman (Real Sosijedad, 30), Mario Mandžukić (Bajern Minhen, 22), Serhio Aguero (Independijente, 21,7), Dijego Forlan (Viljareal, 21) i Simao Sabrosa (Benfika, 20).

Argentinac Lusijano Vijeto, koji je prošlog leta došao u Viljareal iz matičnog Rasinga i u prvoj sezoni u Španiji postigao 20 golova na 47 utakmica, razlog je zbog kog "atleti" razmišljaju da upišu i sedmog igrača na ovaj spisak.

Viljareal, dovodeći Vijeta iz Aveljanede, predgrađa Buenos Ajresa za 5,5 miliona evra, odredio je izlaznu klazulu za 21-godišnjeg napadača od 20 miliona, a ispostaviće se da to nije previše ni za Atletiko, ali ni za Arsenal i Liverpul koji su takođe zainteresovani za 173 centimetara visokog napadača.

Mladi reprezentativac Argentine, upitan da prokomentariše mogućnost da napusti "El Madrigal" posle samo jedne sezone, kratko je odgovorio:

"Najbolja solucija za sve je da uplate izlaznu klauzulu".

Svestan da, uz Paula Dibalu koji je krenuo put Juventusa iz Palerma, u svojim redovima ima budućnost argentinskog, samim tim i svetskog fudbala, Viljareal ne sedi skrtšenih ruku već pokušava sa agentom brzonogog napadača da izdejstvuje pojačan ugovor, a aktuelni važi do 2019. godine, kako bi ga zadržao još godinu dana u klubu i potom probao da postigne jaču cenu od unapred određene.

Ali, to neće biti nimalo lako, jer je pretpostavka da će Vijeto poželeti ponovo da radi sa trenerom Atletika, Dijegom Simeoneom, kod kojeg je debitovao kao tinejdžer u Rasingu, još 2011. godine. I na kraju, ali ne i najmanje važno, prelaskom u Atletiko ovaj mladi napadač dobio bi priliku da igra i u Ligi šampiona i to u klubu koji je tokom poslednjih deset i više godina u orbitu izbacio nekoliko centaroforova svetske klase: Fernando Tores, Dijego Forlan, Serhio Aguero, Radamel Falkao, Dijego Kosta, Antoan Grizman...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC