• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Seltika nisu dočekali Rendžers!

Autor mondo.rs

Slavni klub nije uspeo da se vrati u Premijer ligu u najkraćem mogućem roku – posle dve uzastopne promocije, usledio je debakl u finalu baraža.

Iz Treće škotske divizije, u prvoj sezoni posle bankrota najtrofejnijeg škotskog kluba osnovanog 1872. godine, u Ligu 1, iz Lige 1 odmah u Čempionšip, ali iz Čempionšipa – ne odmah nazad u Premijer ligu.

Finansijski devastiran Glazgov Rendžers na putu organizacionog i takmičarskog oporavka posustao je na poslednjoj prepreci – u oba smisla. Sezona 2014/15, ispunjena velikim previranjima u klubu zbog neadekvatno sprovedenih reformi, završena je na poslednjem stepeniku – ubedljivim porazom u dvomeču baraža za plasman u Premijer ligu.

Posle 1:3 na "Ajbroks parku", fudbaleri Madervela pobedili su Rendžers i na "Fir Parku" rezultatom 3:0 i tako izbegli prvo ispadanje iz elitnog ranga posle 30 godina.

Navijači Seltika, koji će nastaviti da likuju nad sudbinom najvećeg rivala, moraće bar još godinu i kusur da sačekaju na novi "Old firm" derbi, koji u prvenstvu nije odigran od 29. aprila 2012. godine. Tada je, simbolično, Seltik kao gost razbio Rendžers rezultatom 0:3, osvojio titulu posle trogodišnje dominacije najvećeg rivala i ispratio ga u najniži rang takmičenja, što je bila neminovnost zbog nagomilanih dugova na računu "policajaca".

Rendžers je ove sezone završio kao treći u Čempionšipu, Harts je izborio direktan plasman u Premijer ligu, a Hibernijan, Rendžers i Kins of Saut morali su u doigravanje. "Plavci" su rezultatima 1:2 i 1:1 izbacili Kvins, potom pobedom 2:0 i porazom 0:1 prošli Hibernijan, ali nisu imali šanse protiv pretposlednjeg tima u Premijer ligi ove sezone, koja je naravno ubedljivo pripala Seltiku.

Dok se čeka povratak Rendžersa u elitu, njima ostaje i dalje prednost u odnosu na "kelte" po broju titula, koja sada iznosi 54:46.

Madervel, koji je već u prvom poluvremenu na "Ajbroksu" imao 0:3, nije uputio šut ka golu ovog popodneva na svom stadionu, ali je u nastavku Marvin Džonson u 52. minutu iskoristio poklon golmana Rendžersa Kamija Bela, a kada je sve već bilo gotovo, Lajonel Ansvort pogodio je za 2:0 u 70. minutu, a onda i Džon Saton u 93. kada je počelo veliko slavlje žuto-crvenih.

Inače, pre ovog dvomeča, Madervel je čekao na pobedu nad Rendžersom od 2002. godine.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC