• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksa sada vredi 7 miliona evra

Autor mondo.rs

Fudbaler koji je prvo prodat, pa tek onda otišao iz Crvene zvezde, na korak je od prelaska u Fiorentinu.

Ukoliko trener Fiorentine Vićenco Montela i naredne sezone bude koristio, pre svega, formaciju 3-5-2, nije nemoguće da trojica štopera budu:

Nenad Tomović (27), Stefan Savić (24) i – Nikola Maksimović (23).

Italijanski "Tutosport" navodi da je sa Fiorentinom tradicionalno prijateljski nastrojeni agent Fali Ramadani, blizu da sklopi posao oko prelaska Maksimovića iz Torina za sedam miliona evra. Popularni "Maksa", povremeni reprezentativac Srbije, ove sezone odigrao je 36 utakmica za Torineze.

Maksimović je u Torinu proveo dve sezone nakon što je otišao tiho iz Crvene zvezde, nakon niza nespretnih poteza i kluba i igrača.

Naime, posle sjajne polusezone pod vođstvom Roberta Prosinečkog, koji je Maksimovića koristio u paru sa Duškom Tošićem i tako odigrao proleće sa svega četiri primljena gola do poslednjeg kola prvenstva, Uprava Crvene zvezde jureći evro-licencu prodala je prava na štopera agenciji LIAN Sports za oko 2,5 miliona evra.

Zvezda je milion i po uzela odmah, bez da je javnost znala za tu transakciju do naredne jeseni, a Maksimović je nastavio da nastupa u crveno-belom dresu kao pozajmljen igrač iz kiparskog Apolona. Te jeseni, pod vođstvom Aleksandra Jankovića, Maksimović je pružao znatno lošije igre, imao je i povredu, a posebno je kritična bila utakmica sa Vojvodinom na kraju prvog dela prvenstva, završena rezultatom 0:3, posle koje je Maksimović optužen da nije želeo da startuje kod jednog od dva gola Abubakara Oumarua.

U klubu su odlučili da se "okrenu svojim igračima" i "ne forsiraju one koji su već prodati", pa je tako Maksimović samo trenirao i statirao prvo kod Jankovića, a onda i nasledina Rikarda Sa Pintua, sve do "večitog derbija" koji je odlučivao o titulu i u kojem je, potpuno neočekivano, zaigrao u drugom poluvremenu i dobio crveni karton.

To je bio definitivni rastanak momka iz Bajine Bašte i Crvene zvezde, s tim da je srpskom klubu naknadno pripalo još milion evra kada je fudbaler potpisao za Torino.

Sada vredi skoro tri puta više.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC