• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi nisu uspeli: Mehelen bez Evrope!

Autor mondo.rs

Janković, Obradović, Kosanović i Veselinović posustali su na poslednjoj prepreci do Lige Evrope.

Na kraju i uspeli su – i nisu!

Fudbaleri Mehelena, koje sa klupe predvodi naš trener Aleksandar Janković, a za koje igraju Ivan Obradović, Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović, na kraju sezone u kojoj je primarni cilj stavljen pred njih bio – opstanak, nisu uspeli da izbore kvalifikacije za Ligu Evrope.

Posle pobede od 2:1 na uslovno rečeno "svom" stadionu, u obližnjem Levenu, Mehelen je danas doživeo poraz u revanš meču poslednje runde baraža za Evropu. Šarlroa je bio bolji tim – 2:0 (0:0).

Žuto-crveni, koji prvi meč nisu mogli da igraju kod kuće zbog previda Uprave kluba, koja nije verovala da će se stići do ove runde takmičenja u Jupiler ligi, pa je ugovorila renoviranje stadiona, u uzvratnom meču na "Stad du Paju" nisu uputili šut u okvir gola za 90 minuta igre, na kraju su ostali i sa igračem manje na terenu kada je u nadoknadi vremena isključen štoper Edin Cocalić.

Na asistenciju Neskensa Kebana iz Konga, Grk Stergos Marinos doveo je Šarlroa u vođstvo u 69. minutu, što je bio rezutlat koji je domaćina vodio u Ligu Evrope, pa je Mehelen morao da potraži pogodak. Ali, nije ga bilo sve do 89. minuta, kada je utakmica definitivno rešena.



Sedrik Fore asistirao je Dimersiju Ndogali za 2:0, a potom je i fudbaler iz BiH, Cocalić, dobio crveni karton, pa Jankovićev sastav nije uspeo bar u nadoknadi vremena da proba da izbori produžetke.

Mehelen je tokom burne sezone, a sve nakon kampanje u sezoni 2013/14 kada je nekako izboren opstanak, dugo bio blizu zone ispadanja, ali se ekipa probudila u februaru i serijom od sedam pobeda, što je bio novi rekord kluba, stigla u borbu za Ligu Evrope. Žuto-crveni prošli su uspešno svoju grupu od četiri kluba, ali nisu uspeli u dva susreta sa petoplasiranim timom Jupiler lige.

U prvoj utakmici koja je odigrana u Levenu, Mehelen je poveo preko Ibrahime Sisea, na 1:1 izjednačio je Karel Gererts, a pobedu i nadu doneo je naš Kosanović golom u finišu utakmice. Tokom sezone, Mehelen je imao pozitivan skor sa Šarlroa, 0:0 u gostima i 2:1 kod kuće.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC