• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I to se događa: Najefikasniji u ligi, a ispali!

Autor mondo.rs

Da li ste nekada čuli da je najefikasniji klub na kraju prvenstva ispao? Dogodilo se ove sezone!

Šampion Engleske Čelsi imao je 57 bodova više od poslednjeg Kvins Park Rendžersa, prvak Španije Barselona sakupila je 74 boda više od "fenjeraša" Kordobe, u Nemačkoj je razlika između Bajerna i Paderborna iznosila 48, a u Italiji između Juventusa i Parme 68 bodova.

U Srbiji, Partizan je sakupio 52 boda više od Radničkog iz Kragujevca.

Sve ovo naveli smo vam samo da biste bolje razumeli koliko je ludo lud bio ovogodišnii šampionat Alžira, gde je razlika između šampiona i poslednjeg na tabeli bila samo 15 bodova, a razlika između poslednjeg tima koji je izborio izlaz u međunarodna takmičenja i prvog tima ispod crte – ŠEST bodova.

Najefikasniji tim Premijer lige, Mančester siti, završio je kao drugi, najefikasniji tim Primere, Real Madrid, kao drugi, najefikasniji u Seriji A, Juve, kao prvi, što je bio slučaj i u Nemačkoj sa Bajernom, odnosno Srbiji s Partizanom. Najefikasniji tim alžirske Lige 1 je ispao.

Taj prvi tim ispod crte, koji će u niži rang, zove se El-Eulma i to je najefikasniji klub u alžirskoj Ligi 1 ove sezone sa 40 postignutih golova, dok šampion Es Setif ima tri manje, a trećeplasirani Oran će u Afrički kup konfederacija (pandan Ligi Evrope) sa svega 19 postignutih golova!?

El-Eulma, koja nosi nadimak "Babia", imala je i prvog strelca Lige 1 u svojim redovima Valida Derarđu, a u istoj sezoni u kojoj je ispala iz elite stigla je do četvrtfinala afričke Lige šampiona! U poslednjem kolu, pobedili su 3:0, ali su pobedili i svi ostali rivali u borbi za opstanak (a to je bukvalno polovina lige), pa su verovatno postali prvi klub koji je na ovaj način eliminisan.



El-Eulma je 25. aprila, četiri kola pre kraja, bila blizu borbe za izlazak na internacionalnu scenu, ali ih je serija od remija i dva poraza koštala statusa u Ligi 1.

Ove sezone, ali u Finskoj, takođe smo imali zanimljivu situaciju kakva se verovatno nikada nigde nije dogodila. Podsetite se.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC