• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamburger opstao na "ludilo"

Autor mondo.rs

HSV posle drame u baražu protiv Karlsruea ostaje jedini klub koji od osnivanja Bundes lige 1963. godine nikada nije ispao u niži rang.

Manje od tri minuta sudijske nadoknade vremena delila su Hamburger od ispadanja u "cvajtu", a onda je Čileanac Marselo Dijaz, doveden zimus iz Bazela, majstorski izvedenim slobodnim udarcem sa 18 metara izjednačio na 1:1!

Karlsrue je posle 1:1 u Hamburgu napravio veliki korak ka promociji u 78. minutu, kada se Rajnhold Jabo - "vezista" kongoanskog porekla, a inače odbornik u gradskoj skupštini(!) - ušunjao iza leđa odbrane, prihvatio loptu i poslao je u mrežu ispod Renea Adlera.

Gosti su od tog trenutka krenuli u napad svim snagama, nekoliko puta samo čudom nisu izjednačili (stativa, izbacivanje sa gol-linije), ali ih je sreća pogledala u verovatno poslednjoj šansi koju su mogli da naprave.

U produžecima je došla do izražaja bolja fizička pripremljenost ekipe Hamburgera, pa i njihov psihološki zamah. Tako nije bilo čudo kada je Nikolaj Miler u 115. minutu pored uspavane odbrane sa samo šest-sedam metara postavio konačnih 1:2.

Da taj rezultat ostane na snazi, pobrinuo se Adler odbranivši penal u poslednjim sekundama, mada ni eventualni gol Karslruea za 2:2 suštinski ništa ne bi promenio.

Slobodan Rajković odigrao je celu utakmicu i učestvovao u akciji pre postizanja izjednačujućeg gola, dok Gojka Kačara nije bilo u protokolu.

HSV, šampion Evrope 1983, kada je poslednji, šesti put bio i prvak Nemačke, ostaje jedini član originalne Bundes lige (1963/64), bez koga nije prošla nijedna njena sezona. U tom statusu su "dinosaurusi" usamljeni još od 1998. godine, kada je prvi put u "cvajtu" ispao Keln.

Hamburger je i prošle sezone, kao 16. na tabeli, morao u baraž i tada je takođe "za dlaku" bio bolji od Grojter Firta - 0:0, 1:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC