• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan otišao, "Plavi" trener sa vizijom

Jokanović otišao kako je i došao - iznenada. Prvi tim vodi Goran "Plavi" Stevanović, Tomić kaže da ima puno povjerenje u stručni štab.

 Jokan otišao, "Plavi" trener sa vizijom Izvor: MONDO

Iznenada je postavljen za trenera Partizana, iznenada sa tog posla i odlazi. Slaviša Jokanović je u subotu trebalo da vodi trening, ali je sve zatekla informacija da su klub i on postigli sporazumni dogovor o raskidu saradnje.

Jokanović nije htio ništa da objašnjava i obrazlaže, već je novinare uputio na saopštenje, koje je objavljeno na sajtu. Potom je sjeo u automobil i uputio se u Španiju, gdje mu živi porodica.

Partizan ostavlja sa dvije uzastopne "duple krune", ali i dva neuspjela pokušaja da uđe u Ligu šampiona. Istina, dva puta je ulazio u Ligu Evrope.

U Partizanu tvrde da je stanje redovno i "normalno", a za početak naredne nedelje najavljena je i sjednica Upravnog odbora.

Na sportskom direktoru Partizana Ivanu Tomiću sada je novi posao - naći novog trenera. Ako ga uopšte bude tražio. On kaže da ima puno povjerenje u sadašnji stučni štab.

"Sa Jokanovićem smo se sporazumno razišli i sve je objavljeno na sajtu. Mi nastavljamo dalje, imamo apsolutno iste ambicije, ovaj stručni štab nastavlja tamo gdje je stao, poznaje igrački kadar, upoznat je sa cjelokupnom situacijom i što se toga tiče ovaj stručni štab nastavlja dalje, predvođen Goranom Stevanovićem", rekao je Tomić.

Sudeći prema riječima Tomića, Partizan neće tražiti novog trenera.

"Ovo je situacija od juče (petka) i sada je tako. Ja ovaj stručni štab jako cijenim", poručio je Tomić.

On nije želio da govori dublje o razlozima odlaska Jokanovića.

"Ne mogu da pričam ni u čije ime. Jokanovo saopštenje je na sajtu Partizana. Sve što mogu da kažem da je saradnja prekinuta sporazumno. Evidentno je da Slaviša Jokanović neizmjerno voli ovaj klub i Partizan i uvijek će biti dio ovog kluba. Mi nastavljamo dalje, ovo je fudbal".

Upitan kako ocjenjuje saradnju sa Jokanovićem, odgovorio je: "Zna se koji su rezultati postignuti, koji su najbolji u istoriji kluba i time sam sve rekao".

Tomić je primjetio da se u Partizan unijela malo veća doza negativnosti od onoga što je realnost i potom dodao: "Umoran sam od svih tih priča, ne mogu više time da se bavim".

Da li to znači da je i on blizu odlaska?

"Ne, ja sam umoran da bih pričao, ali moji motivi i moj dio posla su uvijek na istom nivou i samo tako mogu da radim u Patizanu. U Partizanu ne bih više radio ni dan da nemam najviše ambicije i ciljeve i motive", poručio je Tomić.

PLAVI STEVANOVIĆ: IMAM VIZIJU, IMAM NAJBOLJE IGRAČE

Umjesto Jokanovića prvi tim će (privremeno) voditi njegov dosadašnji pomoćnik i nekadašnji asistent Ilije Petkovića u reprezentaciji Srbije i Crne Gore.

"Ovaj scenario nisam očekivao i ne radujem mu se. Drago mi je što sam sarađivao sa čovjekom koji je bio trener godine i koji je napravio dobre rezultate i zadovoljan sam saradnjom u proteklih godinu i po dana. Očekuju nas ozbiljne utakmice, nemamo vremena da se bavimo nekim drugim temama. Probaćemo da u narednih nekoliko dana organizujemo neku kontrolu utakmicu i da ekipa polako uđe u ritam i ispravljamo neke greške", rekao je Stevanović.

Goran Stevanović, kome je nadimak "Plavi", dugo je igrao u Partizanu, a sada mu se ukazala neočekivana šansa da sjedi na klupi kluba u kojem je od svoje devete godine.

Posla se ne plaši i poručuje da ima svoju viziju.

"Imam neku svoju viziju igre koja se, možda, za nijansu razlikuje od ove dosadašnje i pokušaćemo da odradimo najbolje što možemo. Ne treba praviti neke drastične promjene, mi kostur ekipe imamo, imamo ubjedljivo najbolju ekipu na ovom prostoru, ali ekipu koja treba nešto više da potraži u Evropi i pokušaćemo da u našoj grupi odgovorimo na neki naš način i da se predstavimo boljim nego do sada. Svjestan sam da imam najbolje igrače i najbolju ekipu i na meni je sada da se dokažem",
rekao je Stevanović.

On je dodao da želi da dovede ekipu na taj nivo da sami znaju ko će biti u startnih 11.

Partizan će, kaže Stevanović, igrati napadački jer ima obavezu da tako igra na domaćoj sceni, ali da je Evropa nešto drugo.

Upitan da li je spreman da vodi Partizan, Stevanović je odgovorio da nikada nije negativno razmišljao.

"Mislim da je moja karijera na nekom normalnom putu, a znate da sam ovdje od devete godine. Jednostavno pripadam ovom klubi i sve što je u interesu kluba ja ću da uradim. Ovo je sad to, trudiću se da se zadržim što duže i budem što duže rješenje", rekao je Stevanović.

Promjena trenera uvijek je šok za ekipu, a Stevanović kaže da su najbolje promjene koje su tihe, malo primjetne.

"I mene čeka slična sudbina prije ili kasnije. Ako trener toga nije svjestan onda treba da se bavi drugim poslom", kaže Stevanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC