• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE (SP): BiH položila ispit u Jerevanu

Reprezentacija BiH upisala je velika tri boda protiv Jermenije (2:0) u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi. Strijelci Ibričić i Muslimović.

 KVALIFIKACIJE (SP): BiH položila ispit u Jerevanu Izvor: MONDO

Ovom pobjedom, selekcija BiH pokucala je na vrata baraža, koji bi trijumfom u srijedu protiv Turske u Zenici bio definitivno ovjeren!

Unaprijed dobijene utakmice, što je isticao selektor Miroslav Blažević, ponovo su bile najteže, iako su njegovi izabranici odlično počeli na susret na stadionu "Republika" u Jerevanu.

Već u šestom minutu, poslije centaršuta Admira Vladavića, igrač splitskog Hajduka Senijad Ibričić glavom je pogodio stativu, da bi iz drugog pokušaja sproveo loptu u mrežu Jermenije - 1:0.

Edin Džeko je deset minuta kasnije nakon centaršuta Vedada Ibiševića imao priliku da poveća prednost i možda riješi utakmicu, ali je njegov udarac, uz pomoć Kasparova, zaustavila stativa.

U 30. minutu Ibričić, koji je u prvom dijelu bio jedan od agilnijih u gostujućem taboru, prošetao se kroz odbranu Jermenije, odlično šutirao sa 12, 13 metara, ali je šut ukrotio golman Kasparov.

Samo tri minuta kasnije, jedanaesterac za BiH, koji je zaradio Ibišević. Džeko je preuzeo odgovornost i sa "kreča" šutirao visoko preko gola!

Nakon neiskorištenog penala, izabranici Miroslava Blaževića su psihički malo pali, što su iskoristili domaći da zaprijete u finišu poluvremena. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Mitarajan, ali je njegov šut glavom završio pored desne stative gola Nemanje Supića.

U nastavku utakmice, domaći su krenuli angažovanije i prvi stvorili priliku za pogodak. Karamajan se oslobio svog čuvara i sa dvadesetak metara topovski šutirao, ali je Supić sjajnom odbranom pokazao zbog čega je dobio prednost nad golmanom Portsmuta Asmirom Begovićem.

Jermeni su u tom periodu imali terensku inicijativu, što je izmjenama Samira Muratovića i Ibiševića "presjekao" legendarni "trener svih trenera".

Popularni Ćiro je uveo Miralema Pjanića i napadača solunskog PAOK-a Zlatana Muslimovića, koji mu se par minuta kasnije odužio pogotkom.

Kontranapad je istrčao Džeko, našao se "oči u oči" sa domaćim golmanom, ali je nesebično uposlio Muslimovića, koji je sam "kao duh" rutinski pospremio loptu u mrežu - 2:0.

Ovom asistencijom, centarfor Volsfsburga se iskupio za promašeni jedanaesterac!

JERMENIJA: Kasparov, Arzumanajan, Tadevosajan, Mkrčajan, Hovsepajan, Karamajan, Jedigarajan (od 46. Goharajan), Mhitarajan, Arakelajan (od 65. Minasajan), Karamajan, Javruajan.

BIH: Supić, Jahić, Spahić, Muratović (od 64. Pjanić), Rahimić, Vladavić, Džeko, Nadarević, Ibišević (od 68. Muslimović), Salihović, Ibričić (od 86. Bajramović).

GRUPA 5

Jermenija - BiH 0:2 (0:1)
(Ibričić 6, Muslimović 74)

Turska - Estonija 4:2 (2:1)
(Sanli 30, 73, Jildrim 37, Turan 63 - Voskobojnikov 7, Vasiljev 53)

Španija - Belgija 5:0 (1:0)
(Silva 41, 68, Vilja 49, 85, Pike 50)

TABELA: Španija 21, BiH 15, Turska 11, Belgija 7, Estonija 5, Jermenija 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC