• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve lige: Velika borba za elitu BiH

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U prvim ligama Republike Srpske i Federacije BiH ostalo je još jedno kolo do kraja sezona, a šampioni još nisu poznati. Rudar Prijedor ili Leotar? GOŠK ili Mladost? Glasajte u MONDO anketi.

Kao što je završnica prvenstva u Premijer ligi BiH bila izuzetno zanimljiva i neizvjesna do samog kraja, isti slučaj je i u prvoligaškim rangovima Republike Srpske i Federacije BiH.

Do kraja sezone ostalo je 90 minuta, a još nisu poznati šampioni, tj. ekipe koje će od sljedeće sezone igrati u bh. eliti.

U igri za plasman u viši rang ostala su još četiri kluba, od kojih su tri već bili članovi Premijer lige BiH. To su Rudar Prijedor, Leotar (Trebinje) i GOŠK (Gabela). Na pragu istorijskog uspjeha je Mladost iz Doboj-Kaknja, koja nikada nije nastupala u najvišem rangu bh. fudbala.

REPUBLIKA SRPSKA

Rudar Prijedor trenutni je lider Prve lige Republike Srpske sa 50 bodova, dva više od drugoplasiranog Leotara.

Zanimljivo je da su upravo ove dvije ekipe prošle sezone ispale iz Premijer lige BiH, a sada će jedna od njih uspjeti da se vrati u elitu nakon samo godinu dana igranja u prvoligaškom društvu.

U posljednjem kolu obje ekipe igraće sa rivalima koji strepe za opstanak. Rudar Prijedor gostuje Proleteru u Tesliću, dok će Leotar ugostiti Podrinje iz Janje.

Prijedorčanima je u ovom meču dovoljan i bod, s obzirom da imaju bolji međusobni skor od Trebinjaca. "Rudari" su u oba ovosezonska meča slavili identičnim rezultatom 1:0.

Anketa

Ko će biti šampion Republike Srpske?

  • Rudar Prijedor

    60% (30)

  • Leotar (Trebinje)

    40% (20)

Ko će biti šampion Republike Srpske?

Rezultati


FEDERACIJA BIH

GOŠK iz Gabele u Premijer ligi BiH nastupao je do sezone 2012/13, kada je zajedno sa Gradinom iz Srebrenika morao da napusti društvo najboljih.

Nakon dvije sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, Gabeljani sada imaju priliku da se vrate u najjači rang, ali to im neće biti nimalo lako.

Upravo će derbi protiv Mladosti u Doboj-Kaknju odlučiti novog šampiona i putnika u viši rang. Bodovna razlika uoči posljednjih 90 minuta sezone je minimalna. GOŠK na kontu ima 57, a Mladost 56 bodova, pa je računica jasna.

Ekipi iz Doboj-Kaknja potreban je trijumf za šampionsku titulu, dok svaki drugi rezultat Hercegovce vodi u Premijer ligu BiH.

Mladost ove sezone nije izgubila niti jedan bod na domaćem terenu. Na 14 mečeva ostvareno je isto toliko pobjeda, uz gol razliku 26:4!

U prvom međusobnom meču jesenas, GOŠK je slavio 1:0.

Anketa

Ko će biti šampion Federacije BiH?

  • GOŠK (Gabela)

    29.41% (10)

  • Mladost (Doboj-Kakanj)

    70.59% (24)

Ko će biti šampion Federacije BiH?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC