• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" zaslužili brčkanje u bazenu

Autor mondo.rs

Posle pobede nad Malijem, mladi reprezentativci Srbije se brčkali u bazenu hotela. Protiv Meksika u subotu za istoriju.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) odigrala je dve vrlo dobre utakmice na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. U prvoj, protiv Urugvaja, "orliće" nije hteo gol i nisu naplatili trud. Ali, zato u drugoj jesu - protiv Malija 2:0.

Tom pobedom izabranici selektora Veljka Paunovića upisali su prve bodove za Srbiju na FIFA U-20 Prvenstvima sveta od osnivanja ovog takmičenja!

Zahvaljujući sjajno izvedenom slobodnom udarcu Sergeja Milinkovića-Savića, Mali je "otvoren", a dokrajčen je u drugom poluvremenu.

"Mnogo se lepo osećam dan posle pobede, pao nam je sa leđa veliki psihološki pritisak koji smo imali nakon poraza od Urugvaja, ali dokazali smo da imamo snage da se izdignemo iznad svih problema. Sada je sve ponovo u našim rukama, kao da smo srušili neku barijeru ispred nas i verujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još uspešniji. Moramo da budemo svesni da sa ovom pobedom ništa nismo uradili ako ne udarimo i pečat protiv Meksika u subotu. To će nam svima biti jedna od najvažnijih utakmica u karijeri", kaže Sergej Milinković-Savić, prenosi sajt FSS.

Kako je postigao gol?

"Procenio sam da treba da šutiram po zemlji, a dosta ljudi me je pitalo da li smo uvežbavali na treningu, pomeranje igrača u živom zidu... Video sam na snimku da je sve ispalo odlično, a o tome smo se dogovorili na licu mesta, da saigrači zasmetaju golmanu. Eto, uspelo je, presrećan sam i zbog tog gola, koji ulazi u istoriju, a još više zbog naše pobede".

Ono što je pozitivno jeste da "orlići" nisu poleteli posle pobede nad Malijem, jer su svesni da ništa još nisu uradili.

"Dobili smo mnogo pohvala, poruka podrške, znamo da nas Srbija prati i navija za nas, a nadam se da to i vraćamo trudom na terenu... Mi uživamo na Prvenstvu sveta, za mene je lično ovo neverovatan događaj. Imam i zlatnu medalju iz Litvanije, pomogao sam i na prošlom U-19 Prvenstvu Evrope, ali sve ovo što se dešava na Novom Zelandu je zaista nešto posebno. Sada nas samo zanima Meksiko, ne želimo da pričamo o krajnjim dometima, već idemo korak po korak. Mi smo mala država, za nas je odličan rezultat što smo među 24 najbolje reprezentacije, od čega je samo šest iz Evrope. Treba da težimo najvećim ciljevima, ali da idemo korak po korak", kaže Milinković-Savić.

Još po nečemu, Sergej Milinković-Savić će postati deo istorije, jer će zajedno sa bratom Vanjom biti prva braća koja su nosila dres Srbije na najvećem takmičenju.

"Obojica smo ponosni na to, a siguran sam da su još više srećni naši roditelji i naša sestra Jana. Nema ništa lepše nego kad si sa nekim tako bliskim došao do velikog uspeha. Jedan drugom mnogo značimo, kao podrška na svakom koraku", ističe Sergej.

Inače, dan posle utakmice sa Malijem, selektor Veljko Paunović odlučio je da preskoči uobičajeni rad na terenu i to je prvi put od dolaska na Novi Zeland, da su igrači imali "slobodan dan", ali su umesto toga imali obavezni odlazak na bazen i lagani rad u teretani, pod stručnim nadzorom Petra Milčanovića.

Fudbaleri su uživali u "vodenim" aktivnostima, maksimalno se opustili i relaksirali pred ono što ih očekuje u subotu u odlučujućoj utakmici, a najaktivniji je bio trener golmana Aleksandar Sarić, koji je izvodio razne akrobacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC