• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona doveo Argentinu do provalije

Svjetsko prvenstvo u fudbalu bez reprezentacije Argentine? Doskora nezamislivo, lako bi moglo da se dogodi.

 Maradona doveo Argentinu do provalije  Izvor: MONDO

Poslije poraza od Brazila u Rosariju (1:3), ekipa Dijega Maradone zauzima četvrto mjesto na tabeli južnoameričke zone kvalifikacija, sa po dva boda više od Kolumbije i Ekvadora.

Direktan plasman u Južnu Afriku obezbediće četiri najbolje selekcije, dok će petoplasirana igrati "baraž" sa četvrtoplasiranom ekipom zone KONKAKAF (Sjeverna Amerika, Centralna Amerika i Karibi).

Na prvi pogled, u taboru Argentine i dalje nema razloga za paniku, ali dosadašnji rezultati i raspored u preostala tri kola kažu suprotno.

"Gaučosi" u srijedu gostuju trećeplasiranom Paragvaju, dok u oktobarskim mečevima dočekuju Peru i gostuju Urugvaju, koji takođe ima šansu da se umiješa u borbu za četvrto i peto mjesto.

Legendarni Maradona, koji je na iznenađenje mnogih prošle godine imenovan za selektora, priznao je da će Argentina samo uz mnogo muke izboriti plasman na Mundijal.

On je dodao da će ostati na klupi nacionalnog tima i da ga poraz od Brazila neće "slomiti", već ga dodatno motivisati.

"Uvijek je ružno kada izgubite od Brazila. Željeli smo trijumf, ali sada će nam posao biti mnogo teži i komplikovaniji. Odgovornost je moja, nikada ne bih okrivio igrače. Radiću sa njima kao lud da bismo izborili plasman na SP. Ovaj poraz me neće slomiti", izjavio je Maradona.

Da najbolji fudbaler svijeta u svojoj eri ne zna baš najbolje šta radi kao trener, svijedoči podatak da je Brazilu suprotstavio tim sa "penzionerima" Veronom (34) i Palermom (35), dok je među rezervama bio Skjavi - debitant od 36 godina!?

Na drugoj strani, za Valtera Samjuela i Maura Zaratea u njegovoj ekipi uopšte nema mjesta, dok Dijego Milito, Fernando Gago i Serhio Aguero (inače Maradonin zet) sjede na klupi...

Brazil je na terenu najvećeg rivala postao sedma reprezentacija koja je obezbijedila učešće na Mundijalu. U toj grupi su još Australija, Japan, Sjeverna Koreja, Južna Koreja, Holandija i domaćin, Južna Afrika.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC