• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anri: Domenek, dosadni su vam treninzi!

"Treneru, imamo nešto da vam saopštimo. Dosađujemo se na vašim treninzima", poručio je Tijeri Anri francuskom selektoru.

 Anri: Domenek, dosadni su vam treninzi! Izvor: MONDO

Kriza drma francuski nacionalni tim pred meč sa Srbijom. Ali, kriza nije od juče i nije nastala zbog zaostatka od četiri boda za našom reprezentacijom, niti zbog remija sa Rumunijom (1:1) u subotu.

Ona postoji dugo, praktično od dolaska selektora Rejmona Domeneka. Francuska igra neubjedljivo, neefikasno, a ima velike zvijezde svjetskog fudbala.

Ugledni dnevni list "Parizijen", u izdanju od ponedjeljka, piše o navodnom razgovoru kapitena selekcije Tijeri Anrija, koji je u svoje i ime saigrača postavio nekoliko pitanja selektoru Domeneku.

"Treneru, imamo nešto da vam saopštimo. Dosađujemo se na vašim treninzima i za 12 godina koliko sam reprezentativac nikada nisam bio u ovakvoj situaciji".

Anri je dodao da niko u timu ne zna tačno šta mu je zadatak i uloga.

"Ne znamo kako da igramo i gdje svako od nas treba da bude postavljen. Nemamo nikakav stil, ni ideju vodilju i takva igra ne daje nikakve rezultate", bio je kritičan najbolji strijelac selekcije Francuske koji je za nacionalni tim nastupao 113 puta i postigao 49 golova.

U Grupi 7 vodi Srbija sa 18 bodova, četiri više od drugoplasirane Francuske, Austrija je treća sa deset, Litvanija četvrta sa devet, Rumunija peta sa osam, a posljednje mjesto zauzimaju Farska Ostrva sa samo jednim bodom.

Riberi: "Naoštreni Srbi"

Fudbalski reprezentativci Francuske očekuju neprijateljski doček na rasprodatom stadionu Crvene zvezde u Beogradu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"To će biti prava borba i oni će nas spremno dočekati. Navijači će biti uz njih i svi su naoštreni, svi žele pobjedu", rekao je reprezentativac Frank Riberi.

Reprezentacija Srbije je prva u Grupi 7 sa 18 bodova, četiri više od Francuske i ako izabranici Radomira Antića pobijede u srijedu izboriće direktan plasman na Mundijal u Južnoj Africi.

Napadač "trikolora" Tijeri Anri rekao je da njegova ekipa neće podleći pritisku, bez obzira na atmosferu u Beogradu.

"Srpski igrači igraju na svom terenu i biće im lakše, ali ne mislim da će nam to smetati. Oni imaju dobar tim i trenutno su u dobroj formi, ali ja dugo igram fudbal i pun stadion u Beogradu me neće uplašiti", rekao je Anri.

Francuzima je potrebna pobjeda da bi ostali u trci za prvo mjesto u grupi. Ako ostvare pobjedu "trikolori" će se približiti Srbiji na bod, sa dve utakmice do kraja kvalifikacija.

Francuska je u septembru u Parizu pobijedila Srbiju sa 2:1, ali poslije remija sa Rumunijom u subotu (1:1), fudbaleri Rejmona Domeneka izgubili su sedam bodova u kvalifikacijama.

"Ističe nam vrijeme. Moramo da osvojimo tri boda u Srbiji", rekao je defanzivac Patris Evra.

Poslije utakmice sa Francuskom selekciji Srbije ostaju još mečevi sa Rumunijom u Beogradu i Litvanijom na gostovanju, dok će Francuska dočekati Austriju i Farska Ostrva.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se u srijedu od 21 sat. Koji minut prije toga, na stadionu će biti intonirane himne i jako je važno da se ne zviždi himni gostujućeg tima, a još važnije da se nijedan igrač Francuske ne vrijeđa na rasnoj osnovi.

UEFA je najavila da će gledati sa posebnom pažnjom na dešavanja u Beogradu.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC