• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muk u Parizu: Belgija ponizila Francusku!

Autor mondo.rs

Konačan rezultat 3:4 ne govori verodostojno o tome kakav je meč odigran na "Stadionu Francuska".

Neprijatna atmosfera na "Stadionu Francuska".

Na poluvremenu 0:2, u jednom trenutku 0:3, do pred kraja 1:4 i onda vraćena čast s klupe...

U prijateljskoj utakmici u Parizu, fudbalski debakl organizatora narednog Evropskog prvenstva u meču sa severnim komšijama: Francuska – Belgija 3:4 (0:2).

Konačan rezultat ne odgovara adekvatno onome što su odigrale postave Didijea Dešama i Marka Vilmotsa. U 73. meču Francuza i Belgijanaca, gost je bio bolji, organizovaniji, spremniji, talentovaniji, borbeniji i onih 0:3 i 1:4 nisu bili daleko od toga da relevantno opišu stanje stvari.



SEMAFOR

0:1 Felaini 17
0:2 Felaini 42
0:3 Najngolan 50
1:3 Valbuena pen 53
1:4 Azar pen 54
2:4 Fakir 89
3:4 Paje 90+1

 Daleko od toga da Francuzi nisu napadali, da nisu "pucali" ka Tibu Kurtoi, da nisu stavljali na iskušenja odbranu gostiju, ali su i sami bili svesni da su u svakom smislu nadigrani u nedelju uveče, pa su s pravom pogoršali skor s Belgijancima – 24-19-30.


Vilmotsov sastav, koji u petak gostuje u Velsu u nastavku kvalifikacija (Francuzi igraju samo seriju prijateljskih mečeva, jer su sigurni učesnici na EURO 2016), potvrdio je da će za nešto više od godinu dana biti u najužem krugu favorita za titulu prvaka Evrope.

Tek kada je Vilmots odlučio da na kraju teške sezone, a pet dana pre meča u Velsu, odmori startere, Francuzi su uspeli da zaista priprete Kurtoi i postignu dva gola u finišu meča za poraz od 3:4, što je rezultat kakav dugo nije viđen u komšijskom derbiju – poslednja dva završena su rezultatima 0:0, a Felaini je u 17. minutu postao prvi Belgijanac strelac gola protiv Francuza posle 13 godina.

Ni Francuzi, ni Belgijanci, nisu igrali češće protiv neke treće reprezentacije – ovo im je bio 73. međusobni meč. Komšijski.


FRANCUSKA: Loris – Sanja, Varan, Košelni, Tremulinas – Kabaj, Matuidi, Sisoko – Valbuena, Grizman, Žiru. Igrali su još Paje, N'Tep, Lakazet i Fekir.

BELGIJA: Kurtoa – Aldervireld, Denaje, Vertongen, Lombarts – Vitsel, Najngolan, Felaini – Mertens, Azar – Benteke. Igrali su još Lukaku, Fereira, Dendonker, Dembele i Čadli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC