• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan kupuje "San Siro", Inter gradi stadion?

Rosoneri su najavili da planiraju da otkupe "San Siro", dok su dan kasnije neroazuri puručili da do 2013. godine žele da sagrade svoj stadion.

 Milan kupuje "San Siro", Inter gradi stadion? Izvor: MONDO

U dva dana, potpredsjednik Milana Adrijano Galijani i predsednik Intera Masimo Morati dali su izjave vezane za stadion "San Siro", odnosno "Đuzepe Meaca", koje su veoma komplementarne.

Prvo je Galijani najavio da u Milanu razmišljaju da od države i grada otkupe "San Siro", kako oni nazivaju stadion koji dijele sa Interom, dok nerazuri isti zovu "Đuzepe Meaca" po svojoj legendi. Nijedan klub nema udjela u vlasništvu "Sira", odnosno "Meace".
To predstavlja veliki problem za poslovanje Milana i Intera, jer milanski giganti ne mogu da prate zarade Reala, Barselone, Mančester junajteda i Arsenala, koji su ujedno vlasnici svojih stadiona, pomoću kojih zarađuju velike sume novca, odnosno ne troše novac za korišćenje istih.

I Galijani i Morati u nekoliko navrata govorili su o tome da će njihovi klubovi gubiti zvijezde kakve su Kaka i Ibrahimović sve dok ne budu vlasnici stadiona na kojima igraju.

Galijani je najavio kupovinu gradskog stadiona i tada se otvorilo pitanje: "Šta će biti sa Interom?"

Masimo Morati najavio je da njegov klub planira da se iseli sa "Meace" prije početka sezone 2013/2014, do kada bi trebalo da bude izgrađen novi, Interov stadion kapaciteta 60.000 mjesta.

Morati želi da isprati Arsenalov primjer, koji je zagrizao i izgradio "Emirate", nekoliko sezona proveo u velikim gubicima, ali sada, na najnovijoj listi najbogatijih fudbalskih klubova svijeta, koju je objavio "Forbs", zauzima četvrto mjesto iza Reala, Mančester junajteda i Barselone.

Za prvog čovjeka projekta izgradnje postavljen je Nikolas Gancikof, koji će partnera za izgradnju stadiona potražiti na predstojećem Samitu sponzora sportskih objekata, koji će biti održan u Minhenu. Na sličnim skupovima, Arsenal je dogovorio sponzorstvo sa avio-kompanijom iz Dubaija - Emirejts erlajnsom, pa se stadion zove Emirejts (Emirates).

Takođe, Bajern je supermoderan stadion izgradio u saradnji sa kompanijom Alijanc (Allianz), Šalke svoju arenu sa proizvođačem piva Feltins (Veltins), Boltonov stadion zove se Ribok (Reebok), itd.

Iz Intera su najavili da će njihov novi stadion imati pojedinosti koje još ne mogu da se nađu na drugim objektima, kao što je slika i ime vlasnika sezonske ulaznice na odgovarajućem sjedištu na tribinama...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC