• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Zar da propustimo ovakvu šansu?

"Da mi je poslije poraza u Parizu neko rekao da će biti ovako, rekao bih da se šali", kaže kapiten Srbije. Vidić kaže da se ne smije srljati.

 Stanković: Zar da propustimo ovakvu šansu? Izvor: MONDO

Kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković igrao je 10. septembra 2008. godine svega četiri minuta pred 50.000 navijača na Stad D'Fransu, kada su nam Francuzi nanijeli prvi i do sada jedini poraz u kvalifikacijama za Mondijal (1:2).

Dejan Stanković nada se da će 364 dana kasnije, 9. septembra 2009. godine, u 21 čas, odigrati 94 minuta i zajedno sa saigračima vratiti Francuzima milo za drago, pobijediti i iste sekunde postati učesnik Svjetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine u Južnoj Africi.

Prije godinu dana nije se ni zagrijao, a neopreznim startom na sredini terena, kraj aut linije, povrijedio ga je kapiten "petlova" Tjeri Anri.

Sada, "devetog, devetog, dve hiljade devete u devet", kapiten Srbije svjestan je da njegova ekipa ima prvu "meč loptu" i kaže:

"Pa, bila bi prava šteta da je ne iskoristimo!"

Naravno, to neće biti nimalo lako, ali...

"Od prije godinu dana, situacija se značajno promijenila. Da mi je poslije poraza u Parizu neko rekao da ćemo biti u ovakvoj prilici, pomislio bih da se šali. Ali, to je sada naša realnost, koju smo zaslužili teško i bila bi velika šteta da propustimo priliku", dodao je Stanković, koji će u srijedu zabilježiti 84. nastup u dresu reprezentacije.

No, on je u ponedjeljak, dva dana uoči meča, morao da se složi sa svojim zamjenikom Nemanjom Vidićem da bi najveća greška bila - krenuti bez garda na Francuze od prve sekunde.

Vidić: "Obožavaju situacije jedan na jedan"

Euforija vlada. Ona može da bude mač sa dve oštrice.

"Moramo da izađemo na teren hladne glave. Svjesni smo situacije po kojoj nam je i bod veliki kao pobjeda", opomenuo je Vidić naciju koja priča samo o pobjedi.

U slučaju remija, "orlovima" bi prvo mjesto u grupi i direktan odlazak na Mondijal garantovala jedna pobjeda u preostala dva meča, sa Rumunijom u Beogradu (10. oktobar) i Litvanijom u gostima (14. oktobar). I to pod uslovom da Francuzi dobiju oba meča sa Austrijom i Farski Ostrvima kod kuće.

"Ne smijemo da srljamo, da se svi zatrčimo ka golu Francuza. Moramo da budemo organizovani, da svako radi svoj posao, jer su Francuzi sjajni individualci i obožavaju situacije jedan na jedan", dodao je Vidić, koji će i ovog puta biti stub odbrane našeg tima.

Protivnici su Srbiji u ovim kvalifikacijama uspjeli da daju svega pet golova, što naše defanzivce čini najboljima u Grupi 7, ispred Litavnije koja je primila šest golova i Francuske, čija je odbrana kapitulirala sedam puta.

Ujedno, srpski tim ubjedljivo je najefikasniji u Grupi 7, sa 15 postignutih pogodaka. Drugi su Austrijanci sa deset, treći Francuzi sa devet.

Kivu savjetovao Stankovića

O tome kako je sve izgledalo na terenu protiv Francuza, Stanković je telefonom razgovarao sa saigračem iz Intera, Kristijanom Kivuom. Defanzivac Rumunije bio je jedan od najzaslužnijih za remi (1:1) prošle subote, koji je Srbe ostavio sa četiri boda prednosti ispred Francuske.

"Kristijan mi je ispričao da su Francuzi mnogo jaki u vezi i napadu, da zbog toga moramo da stojimo jedan uz drugoga i da ne ostavljamo mnogo prostora na terenu", rekao je Stanković, koji će se potruditi da mlađi saigrači lakše prebrode pritisak pred početak meča.

"Ni ja nisam volio da mi nameću pritisak kad sam bio mlad. Mi, stariji, potrudićemo se da im damo pravi savjet".

Vidić očekuje tvrdu, možda i ružnu utakmicu u kojoj će presuditi jedan detalj.

"Možda neki šut, možda prekid... Može da presudi i gubitak koncentracije", predviđa najbolji igrač Premijer lige za sezonu 2008/2009.

To što Francuzi dugo već ne mogu da postignu više od jednog gola po meču, čak i kada igraju sa Farskim Ostrvima, Vidića ne zavarava.

"Oni lakše igraju u gostima, nego kod kuće", kratko je rekao.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC