• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokati: Džajić je čist i nigdje ne bježi

Pojedini dnevni listovi prethodnih dana su se ogriješili o ljudska i građanska prava Dragana Džajića, tvrdi njegov advokatski tim.

 Advokati: Džajić je čist i nigdje ne bježi Izvor: MONDO

Milan Vujin, Velislav Milutinović i Dragan Savić na konferenciji za novinare su naveli da Tužilaštvo ni poslije 19 mjeseci, koliko traje postupak, nije pružilo nijedan dokaz da je u Džajićevim rukama završio "ijedan dinar" od transfera nekolicine fudbalera Crvene zvezde u inostranstvo.

U centru pažnje našla su se dva teksta, objavljena 5. septembra u "Večernjim novostima" ("Džajića juri Specijalno tužilaštvo") i listu "Press" (komentar "Zakon za Džajića").

Prema riječima advokata Vujina, u prvom tekstu je Džajić oštećen "iznošenjem neistinitih tvrdnji", a u drugom "kršenjem presumpcije nevinosti", odnosno ustavnim principom da je svaki građanin nevin dok se ne dokaže suprotno.

"Netačnim navodima da je Specijalni tužilac preuzeo predmet Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, u javnosti se podgrijava osjećaj da je bilo zakulisnih radnji. Urednik 'Pressa' Vučićević piše da je Džajić 'prvoosumnjičeni za jednu od najvećih krađa u istoriji srpskog sporta', iz čega proističe da se krađa dogodila i da su okrivljeni uzeli novac. A to nije dokazano", rekao je Vujin.

"Riječ 'juri' implicira da Džajića pokušavaju da uhvate, a da on bježi. Naprotiv, on je vrlo aktivno uključen u sudski postupak", dodao je Velislav Milutinović.

Prema riječima advokata, Dragan Džajić, kao i svaki građanin pod istragom, ima obavezu da se javlja istražnom sudiji i da mu preda pasoš, a on te obaveze redovno ispunjava. Pasoš je privremeno podigao kako bi otišao na liječenje u Crnu Goru, ali ga je odmah po povratku vratio.

Dragan Savić ukazao je na sličnosti aktuelnog trenutka sa periodom kada je Dragan Džajić uhapšen (5. februara 2008), zaključivši da neko konstantno djeluje u namjeri da naruši ugled nekadašnjeg fudbalskog asa i predsjednika Zvezde.

Kome je u interesu blaćenje Džajića?

"Dosta stvari se u ovom slučaju događa sa strane, mimo prava i pravosuđa. Džajiću je na utakmici Zvezda - Zenit cijeli stadion poručio 'Džajo odlazi' i on je odmah podnio neopozivu ostavku. Sada (na meču protiv Slavije iz Praga) mu je isti taj stadion oduševljeno skandirao i od tog trenutka je počela medijska hajka - tekstovi o pljenidbi njegove imovine, da će mu biti blokirana sredstva, da ga juri Tužilaštvo... Podsjećam da je on uhapšen tri dana pošto je imenovan za direktora svih reprezentativnih selekcija".

"Doći ćemo do toga kome je u interesu da se ovako blati legenda, ali simptomatično je da su ovi tekstovi objavljeni nekoliko dana pošto je Džajić doživio ovacije na stadionu Crvene zvezde", dodao je Milan Vujin.

Džajićevi advokati nisu željeli da se upuštaju u komentar novinara Nikole Simića, koji je iznio primjedbu da se u ovom slučaju "zna odakle vjetar duva".

"Sugestije su dobro došle, ali moramo da se držimo činjenica", odgovorio je Vujin.

Advokatski tim podijelio je novinarima fotokopije ugovora o transferu Perice Ognjenovića u Real Madrid, odnosno Ivana Dudića u Benfiku, za koje Javni tužilac tereti Džajića.

U slučaju Ognjenovića, ukazano je na "pogrešan, netačan i neprecizan prevod" ugovora sa engleskog na srpski jezik, koje je Tužilaštvo obavilo i na osnovu njega "konstruisalo izvršenje nepostojećeg krivičnog djela".

Kada je riječ o Dudiću, advokati tvrde da je u pitanju "pravni nonsens", pošto se Džajić tereti na osnovu ugovora o transferu fudbalera, koji je portugalski sud proglasio nevažećim.

Zaključak je da se istraga protiv Dragana Džajića odužila preko svake mjere i advokati apeluju da se postupak ubrza, kao i da javnost bude "kredibilno obaviještena, prenošenjem činjenica", čime se aludira na pomenute tekstove u novinama.

"Džajić je bio džentlmen u kopačkama, to je i ostao. On neće tužiti pomenute listove, ovom prilikom samo želimo da skrenemo pažnju na nekorektno pisanje", zaključio je Milan Vujin.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC