• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojiljković "otpao", menja ga Mitrović?

Autor mondo.rs

Napadač Čukaričkog zbog povrede kolena neće moći da nastupi na U-21 prvenstvu Evrope, pa je FSS prinuđen da se obrati Anderlehtu...

 Stojiljković "otpao", menja ga Mitrović? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Povreda Nikole Stojiljkovića nedelju dana pred početak Evropskog prvenstva u Češkoj napravila je veliki problem selektoru Mladenu Dodiću.

Od klasičnih "devetki" ostao mu je na raspolaganju samo Aleksandar Pešić iz Tuluza, a to je malo za takmičenje na kome za kratko vreme treba odigrati najmanje tri utakmice.

"Sportski žurnal" piše da će Fudbalski savez Srbije zato prikupiti svu dokumentaciju vezanu za povredu napadača Čukaričkog, kako bi od UEFA izdejstvovala dozvolu da naknadno pozove jednog fudbalera.

Prvi "pik" bio bi "A" reprezentativac Aleksandar Mitrović, kome je potrebna dozvola Anderlehta (Šalke nije pustio Matiju Nastasića, Liverpul Lazara Markovića, a Štutgart, uprkos borbi FSS do poslednjeg trenutka, Filipa Kostića). Ukoliko zamisao sa Mitrovićem propadne, Dodić bi se opredelio za neko novo ime.

Inače, iz Čukaričkog su poručili da povreda Stojiljkovića nije teže prirode, već da će pauzirati desetak dana.

"Dobro se zna da je za Čukarički reprezentacija prioritet. Ipak, ovom prilikom je posle konsultacija i detaljnih pregleda odlučeno da je za igrača najbolje da se vrati sa priprema reprezentacije i da se oporavlja pod nadzorom klupskih lekara", rekao je sportski direktor "brđana" Vladimir Matijašević.

U Čukaričkom očekuju da perspektivni centarfor bude spreman za start u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2. jula.

"Žao nam je što će naš igrač propustiti EP u Češkoj, međutim, moramo pre svega da vodimo računa o njegovom zdravlju. Stojiljković će putovati sa ekipom na pripreme u Austriju, ali će, naravno, raditi po specijalnom programu, prilagođenom njegovom oporavku", dodao je Matijašević.

"Orlići" na šampionatu Evrope igraju u grupi sa Nemačkom (17. juna), Češkom (20) i Danskom (23).

Na Dodićevom spisku nalaze se:

Golmani Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina), Nemanja Stevanović (Čukarički);

Odbrambeni igrači Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Kordoba), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Tuluz), Lazar Ćirković (Partizan), Nemanja Petrović (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina);

Igrači sredine terena Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Mirko Ivanić (Vojvodina), Srđan Mijailović (Kajzeri), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Goran Čaušić (Eskišehir), Filip Đuričić (Sautempton);

Napadači Aleksandar Pešić (Tuluz), Slavoljub Srnić (Čukarički) i Luka Milunović (Planatijas) i Aleksandar Čavrić (Genk).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC