• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski zakon menja termine Primere

Autor mondo.rs

Od sledeće sezone neće biti mečeva La Lige od 18.00 časova.

Zakonska koji uređuje rad TV emitera u Ujedinjenom kraljevstvu jasno kaže - od 14.45 do 17.15 časova nema prenosa fudbalskih utakmica. I striktno se poštuje, za razliku od nekih drugih zemalja.

Koliko se na Ostrvu prilagođavaju te odluke dokazuje i primer iz 2013, kada tamošnja publika nije mogla da gleda prvih 15 minuta jednog od "El Klasika", koji je započeo u "crvenoj zoni", u 18.00 časova.

Rešenje je pronađeno ove godine - "gašenjem" tog termina utakmica Primere.

Od početka takmičarske 2015/16, utakmice najjačeg španskog prvenstva koje su do sada počinjale u 18.00 časova startovaće 15 minuta kasnije. Razlog je jasan - da bi bila zadovoljena i publika na Ostrvu, gde će u tom trenutku biti 17.15 časova.

Na pitanje da li to znači da od 18.15 časova neće biti velikih utakmica, predsednik Primere Havijer Tebas dao je odričan odgovor.

"Ne, to nije tačno i to neće biti slučaj".

Što se tiče ostalih termina, takođe će biti promena. Na primer, nedeljne utakmice do sada igrane od 17.00 časova počinjaće u 16.30, a one od 21.00 u 20.30. I dalje će biti subotnjih mečeva od 16, 18 i 22 časa, kao i u nedelju u podne i 19.00.

"Utakmice petkom i ponedeljkom i dalje će biti igrane od 21.00 čas, iako taj termin nije naišao na dobru reakciju u Španiji, jer ne odgovara mnogim školarcima. Takođe, ostaje i nedeljni podnevni termin, jer je uveden da bi bilo zadovoljno i azijsko tržište".

Veliko "tumbanje" satnica Primere nigde u svetu nije izazvalo pozitivne reakcije. Naprotiv, izazvalo je konfuziju, u kojoj mnogi vide pad interesovanja za utakmice Primere u takmičarskoj 2014/15. U protekloj sezoni, stadioni La Lige bili su puni samo 64 odsto na utakmicama, naspram - poređenja radi - 90 odsto u Premijer ligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC