• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Borićemo se dok šansa postiji

Autor mondo.rs

Selektor Srbije, izgleda, još veruje da "orlovi" mogu do plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

 Ćurčić: Borićemo se dok šansa postiji Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Jeste tačno da ko nema ambiciju ne bi trebalo da se bavi sportom, međutim, kada posle pet utakmica imaš jedan osvojen bod, i to jedva - golom u poslednjim minutima utakmice, onda bi trebalo biti realan i priznati da je bolji pobedio...

Selektor srpskih fudbalera, Radovan Ćurčić, ipak, ne želi da javno kaže ono što svi vidimo još od utakmice u Lisabonu, a potvrđeno je u Kopenhagenu - Srbija neće ići na Evropsko prvenstvo u Francsukoj 2016. godine.

Istina, teoretska šansa u preostala tri kola i dalje postoji, ali ne sa igrom koju prikazuje naša reprezentacija. Da bi zaradio sreću, potrebno je i da budeš hrabar, da rizikuješ... A, reprezentacija Srbije to ne čini!

Selektor, međutim, ne misli tako. Bez obzira na poraz od Danske (0:2) u utakmici u kojoj su Srbiji bila neophodna tri boda, on je pohvalio izdanje svog tima.

"Nažalost, nismo dobili ovu utakmicu, mislim da smo zaslužili više. Ono što sam rekao igračima u svlačionici posle meča jeste da nemamo čega da se stidimo... Odigrali smo dobru partiju. Napravili smo par grešaka, što se na našu žalost dešava već duži period, a to je jedna te ista stvar - protivnik sve to kažnjava i otvara utakmicu nepovoljno po nas. Prvo, a naročito drugo poluvreme je model kako mi želimo da igramo. Nismo bili dovoljno dobri u završnici. Imali smo mnogo više situacija da završimo napade na bolji način", rekao je Ćurčić novinarima posle meča u Kopenhagenu.

Selektor je, izgleda, prevideo činjenicu da je Srbija prvi šut ka protivničkom golu uputila tek posle 20 minuta igre, kada je rival već vodio 1:0. A, ponavljamo, Srbija je ta kojoj su mnogo više bila potrebna tri boda.

Uz to, Danci su čitavo prvo poluvreme, a i dobar deo drugog, uspešno neutralisali napade našeg tima, izuzev kada je Mitrović na centaršut Kolarova iz prekida pogodio prečku. Tačnije, Šmajhel je odbranio njegov šut i uz pomoć okvira gola sačuvao mrežu.
.
Bez obzira na samo jedan osvojen bod u pet utakmica, Ćurčića tri kola pre kraja ne napušta optimizam.

"Šanse jesu minimalne, ali kao što sam rekao i prošli put, borićemo se dok šansa postoji. Nećemo odustati".

Selektor je dodao da igračima nema šta da zameri za prikazanu igru u porazu od Danske, kao i da su pokazali kako se bori za nacionalni dres.

"Nemam šta da zamerim. Nismo bili nagrađeni za dobru partiju. Danska je kvalitetna ekipa, a večeras nisu dominirali, čak, naprotiv, mi smo kontrolisali igru, pogotovo u drugom delu. Oni su nama probleme samo stvarali na pozitivne tranzicije, kao i protiv Portugala. U nekim situacijama u prvom delu, kada smo jurili rezultat, trebalo je brže da reagujemo, a ne da tražimo još neko dodavanje", zaključio je Ćurčić.

Na konstataciju novinara da se reprezentacija Srbije lako miri s porazima, selektor je rekao da nije tako i dodao da ekipi nedostaje samopouzdanja, o čemu je govorio i u najavi utakmice.

"Možda se na kraju meča stiče utisak da se lako mire s porazima, ali trebalo je da budete u svlačionici i da vidite da nije nimalo lako prihvaćen poraz. Znate, kada imate jedan bod i niste dugo dobili utakmicu u kvalfikacijama to utiče na ekipu... Njima nedostaje samopouzdanja i više vere u pobedu i u mečeve ulaze sa strahom od novog poraza i to se odražava na ekipu", ocenio je Ćurčić.

Srbija će narednu utakmicu u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati na domaćem terenu protiv Jermenije 4. septembra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC