• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski kraljevi sa Novog Zelanda!

Autor mondo.rs

Srbija eliminisala SAD posle neverovatne serije penala. Maksimović pogodio za polufinale i novi duel sa Malijem (sreda, 17. jun). Posle 120 minuta bilo je 0:0.

Momčine! Fudbalski junaci Srbije!

Samo dan posle gorke pilule popijene u Danskoj, Srbija je, ipak, ponosno na svoje fudbalere. Ne na seniore, već selekciju do 20 godina, onu koja na Svetskom prvenstvu gazi ka planetarnoj tituli!

Srbija je u polufinalu Mundijalita!

"Orlići" su u još jednoj nezaboravnoj utakmici na šampionatu pobedili vršnjake iz SAD posle boljeg izvođenja penala i zasluženo se našli među četiri najbolja tima na svetu.




Kakav je to rulet bio...

Pošto je Andrija Živković priveo petu seriju kraju, a Sonjora poronašio, Predrag Rajković mogao je sve da reši u šestoj rundi. Odlični golman Zakari Stifen odbranio je udarac "sa kreča" svom kolegi.

Zatim je u sedmoj seriji Karter-Vikers promašio, ali ni Veljković nije ostao pribran.

Posle dve ogromne šanse za Srbiju, delovalo je da će konačno snažan mentalni sklop popustiti. Niz vodu su, ipak, otišla dva velika promašaja u penalima, kao i brojne prilike tokom meča.

Ali, onda je stvar u ruke, bukvano, preuzeo Rajković. U devetoj seriji odbranio je drugi penal, ovaj put Rekuehu, i na tacni servirao novu priliku za Srbiju i Maksimovića.

Nemanja nije pogrešio!



Ponovo su "orlići" pokazali karakter i psihološku snagu koju, sada smo sigurni u to, retko ko je na ovim prostorima imao. Mijatovića, Šukera, Bobana i društvo koje je pre 28 godina osvojilo svetsku krunu i dan danas pamte kao čuvene "Čileance", na čemu su kasnije gradili mega karijere.

Naši momci krupnim koracima gaze ka svom nadimku - "Novozelanđanima".

U polufinalu će Srbija braniti čast Evrope, kao jedini predstavnik Starog kontinenta. Portugal i Nemačka su završili takmičenje u četvrtfinalu posle penal serija u duelima sa Brazilom i Malijem. U četiri je i Senegal, selekcija koja je jedina protiv Uzbekistana uspela sve da reši za 90 minuta pobedom od 1:0.

Prvo poluvreme današnjeg meča obeležila je oprezna igra obe selekcije, bez puno grešaka, ali i prilika. Amerikanci su bolje ušli u meč, ali je Srbija polovinom prvog dela igre uspostavila ravnotežu na terenu i krenula ofanzivnije ka golu protivnika.Sergej Milinković-Savić je u 25. minutu iz solidne pozicije šutirao preko gola. Najbolju šansu u prvom delu propustili su Amerikanci kada je Tomas Tompson iskoristio slabu reakciju srpske odbrane, ali je u 41. minutu šutirao pored gola.

U nastavku meča Srbija je bila opasnija, imala lepu priliku iz slobodnog udarca u 67. minutu, ali je dobar udarac Živkovića sa dvadesetak metara odbranio golman SAD.

Amerikanci su uzvratili preko Topmsona, ali on nije uspeo da lepo zahvati loptu na samo metar od Predraga Rajkovića. Srbija je do kraja meča uputila čak 15 udaraca ka golu rivala, ali je Zakari Stefan bio odličan na golu SAD.

U poslednjim momentima regularnog dela meča Amerikanci su imali šansu da reše utakmicu, Rajković je istrčao na vreme i zaustavio Rubija Rubina, pa je meč otišao u produžetke.

U šestom minutu prvog produžetka Srbija je propustila stopostotnu šansu za gol - Staniša Mandić je lepo prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i poslao loptu ka Ivanu Šaponjiću koji je na drugoj stativi sa metar-dva od gola poslao loptu pored stative.

Do kraja produžetaka golova nije bilo, pa je pobednik rešen posle penala.

Srbija će u sredu u polufinalu igrati protiv Malija, dok će se u drugom polufinalu sastati Brazil i Senegal.



UŽIVO!


PENALI:

Deveta serija:

GOOOOOOOOOOOL! Maksimović... 

Ajde...

Pa, sada MO-RA-MO!!!

Brani Rajković!

Osma serija:

Veljković... Neverovatno, neverovatno!

Vikers preko gola. Sada moramo...

Sedma serija:

Antonov je precizan. Idemo dalje...

Delgado vraća prednost SAD - 5:4.

Šesta serija:

Rajković ima veliku šansu... I ne koristi je. Brani mu kolega Stifen.

Stativa... Sonjora. Idemo Srbija...

Peta serija:

Živković, uf, najvažniji je u mreži - 4:4.

Gol, Zelalem 4:3.

Četvrta serija:

I Grujić... Idemo sada Rajko!

Jandman je siguran - 3:2.

Treća serija:

Babić uz dosta sreće, ispod ruku Stifena - 2:2.

Ariola je siguran, sada SAD vodi - 2:1.

Druga serija:

Staniša Mandić šutira preko gola. Nemamo prednost više...

Pejn "oči u oči" sa Rajkovićem. On je precizan 1:1.

Prva serija:

Zdjelar...Ladan kao led. Srbija vodi 1:0!

Braniiiiiiii! Idemo dalje, da damo gol.

Rubio je otvara...

- Predrag Rajković ide među stative. Momčino, srećno!

Posle četiri uzastopne utakmice u Danedinu, reprezentacija Srbije prvi put na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu igra u Oklandu.

"Orlići" se protiv SAD bore za ulazak u polufinale Mundijalitat. Izabranici Veljka Paunovića su u osmini finala eliminisali Mađarsku u dramatičnom meču posle pridužetaka (2:1), dok je Amerika bila bolja od Kolumbije 1:0.

U polufinale su se već plasirali Brazil i Mali.

Brazilci su posle penala eliminisali Portugal 3:1 (0:0, 0:0), dok je Mali bio bolji od Nemačke, takođe, nakon udaraca sa bele tačke 4:3 (1:1). U posledenjem četvrtfinalu sastaju se Uzbekistan i Senegal.

SRBIJA: Rajković, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović, Mandić, Gaćinović, Živković, Stevanović, Milinković-Savić.

SAD: Stifen, Rekeho, Karter-Vikers, Miazga, Ariola, Hajndman, Rubin, Tompson, Delgado, Pejn, Zelalem.

 TOK UTAKMICE

DRUGI PRODUŽETAK!

- Grujić će igrati sedam-osam minuta umesto Milinkovića-Savića.

- Potpuno inicijativa "orlića", ali nema gola.

96 - Kakva prilika i kakav promašaj Šaponjića! Idealna!!! Sve je bilo dobro osim položaja stopala našeg napadača, kome je preostalo samo da ćušne loptu u praznu mrežu, ali nije uspeo. Au...

Senegal je u polufinalu...


Počeo je prvi produžetak.

PRODUŽECI!


90+2 - Velika prilika za Ameriku, ali brani Rajković. Finiš utakmice ipak pripada Srbiji. SAD se grčevito pranila i odbranila.

86 - Velika prilika, ali Milinković-Savić nije uspeo da zahvati loptu glavom posle centaršuta Živkovića iz prekida. Šteta!

82 - Pošto su Amerikanci dugo držali loptu, Srbija je izvela brz napad, Mandić je šutirao, ali golman SAD je odličan večeras.

- Amerikanci nam sve češće beže i opasno prete.

73 - Sada smo mogli da primimo gol. Brza kontra SAD po desnoj strani, lopta za Tompsona, ali nije uspeo da je zahvati posle prijema. Bio je leđima okrenut.

68 - Živković odlično šutira iz "slobodnjaka". Brani golman Stifen.

- od 68. Šaponjić umesto Gaćinovića. 

57 - Srbija je imala novu priliku. Antonov je sa leve strane ubacio loptu, ona je nekako stigla do Andrije Živkovića, čiji je udarac bio za malo naprecizan. 

54 - Živković u prostor za Mandića... Ponovo je bilo opasno po Amerikance. Odbranili su se.

- SAD ponovo bolja na početku drugog poluvremena, ali prvi šut ka golu u nastavku uputio je Zdjelar.

- Počeo je drugi deo, nema promena u timovima.

Kraj prvog poluvremena.

Prilično izjednačena igra. Početak je pripao Amerikancima, ostatak Srbiji, ali Ramosev tim najbolju šansu imao pred odlazak na odmor.

41 - Evo i prve prilike za Amere. Zaspala je naša odbrana, loptu je u kaznenom prostoru, bez strikntnog čuvara, primio Tomas Tompson, ali na sreću nije bio precizan. Opasno!

38 - Antonov šutira, prvi udarac u okvir gola, ali samo korner, pa još jedan. Posle oba smo mogli do pogotka. 

- Važnost utakmice kao da je okovao noge Srbima na početku. Ta slika se u dobroj meri promenila u poslednjih 15 minuta. Od početka je proteklo pola sata.

- Mijat Gaćinović i Sergej Milinković-Savić, doduše nepreciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, prete po levom boku. Sve smo bliži golu protivnika.

- Konačno smo se oslobodili pritiska. Igramo sve više na polovini SAD, dok je protivnik sve manje ispred Predraga Rajkovića. U 22. minutu Srbija je izvela dva vezana kornera, a pre toga je bil u obećavajućoj situaciji da postigne gol.

- Posle 15 minuta igre još uvek nema prilika. Amerikanci su, sudeći po uvodnim minutima, "jače" ušli u duel. Posed lopte je na strani ekipe čuvenog Taba Ramosa.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC