• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brrrrm, brrrrm, Valjak je krenuo!

Autor mondo.rs

Mesec dana nakon što je završena sezona 2014/15. fudbaleri Partizana opet su na radnim mestima. Milinkoviću nedostaje čak 11 igrača ili ceo tim! Nova lica: Božinov i Jevtović (Trujić je sa mladom reprezentacijom).

 Brrrrm, brrrrm, Valjak je krenuo! Izvor: MONDO/Predrag Vujić - montaža

Izvor: MONDO/Predrag Vujić - montaža Partizan je podigao pehar namenjem šampionu Srbije 16. maja 2015. godine. Samo mesec dana kasnije fudbaleri Partizana opet su u sportskoj opremi, sa istim ciljevima, mada je lestvica podignuta za koji centimetar u odnosu na prethodnu godinu.

Najpre, treba odbraniti titulu prvaka države (a svaki sportista će vam reći da je teže odbraniti, nego osvojiti pehar), a pre toga treba se izboriti za učešće u nekom evropskom takmičenju. Partizan će krenuti u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali realnije je da crno-beli izbore plasman u grupnu fazu LIge Evrope. Ali, videćemo. U sportu nije sve tako lako "proračunati" i "videti".

Ono što jeste važno za Partizan jeste da izbori takmičenje u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja zbog finansija. Priznali su to i iz uprave pre koji mesec (mada, to i nije neka mudrost). Član uprave crno-belih Ivan Maričić je, saopštavajući presek finansijskog stanja i dugovanja koja je ostavila prethodna uprava, rekao i da je učešće u Evropi potrebno "kao hleb" da bi klub opstao i preživeo. Jer, mogao bi da presuši i bunar zvan "Partizanova škola fudbala", od koje klub, praktično i živi.

Da bi se igralo u Evropi treba imati konkurentan tim i dobro se pripremiti. A u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu (ili, jednostavno, "Zemunelu") danas je bilo živo.

Zoran Milinković sazvao je "zbor radnog naroda", a igrači su prekinuli kratak odmor. Neki ga nisu ni imali.



Za sada, najzvučnije pojačanje, svakako je, Valerij Božinov, inače treći bugarski fudbaler u poslednjih desetak godina koji će nositi crno-beli dres (Ivan Ivanov, Ivan Bandalovski).

Pročitajte šta je sve Božinov i na kojim jezicima rekao na zvaničnom predstavljanju u nedelju uveče

Božinov je treći novi igrač koji je došao u Partizan u ovom prelaznom roku. Pre njega crno-beli su angažovali dvojicu vezista - Marka Jevtovića iz Novog Pazara i Nikolu Trujića iz Napretka.

Kapiten Saša Ilić i golman Živko Živković su produžili ugovore.

PLAN PRIPREMA PARTIZANA

- Od 17. do 25. juna pripreme na Tari (13 treninga i kontrolni meč).

- Od 25. do 29. juna rad u "Zemunelu" (treninzi i kontrolni meč).

- od 29. juna do 9. jula pripreme na Pohorju u Sloveniji (14 treninga i tri kontrolne utakmice).

***U ponedeljak, 22. juna Partizan će saznati ime protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč u kvalifikacijama Partizan će odigrati 14. ili 15. jula.

***11. jula Partizan i Čukarički će se boriti za Superkup Srbije.

***18. jula počinje sezona 2015/16. u Superligi.

Zoranu Milinkoviću se javilo 25 igrača. Čak 11 igrača ima "opravdane izostanke", jer su sa reprezentacijama. Darko Brašanac, Lazar Ćirković, Nemanja Petrović i Nikola Trujić su sa Mladom selekcijom Srbije (igrači do 21 godine) i priprema se za start Evropskog prvenstva, dok su Andrija Živković, Ivan Šaponjić i MIladin Stevanović na Novom Zelandu, sa generacijom igrača i svojih vršnjaka, zbog kojih se danima budimo ranije i radujemo se njihovim uspesima na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Branko Ilić, Ivan Bandalovski i Petar Grbić su sa svojim reprezentacijama. 

U "Zemunelu" su se danas pojavili:

Saša Ilić, Stefan Babović, Nenad Marinković, Nikola Ninković, Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Gregor Balažic, Predrag Luka, Nemanja Kojić, Miloš Ostojić, Marko Jevtović, Saša Lukić, Valerij Božinov, Filip Kljajić (golman), Miroslav Bogosavac, Ivan Petrović, Filip Knežević (bio na pozajmicama), Stefan Aškovski (bio na pozajmicama).

Prvom timu je priključen određen broj igrača iz omladinskog pogona, poput Vlahovića, Čermelja, Bošnjaka, Perišića, Damnjanovića, Golubovića.

Iz Partizana je (za sada) otišao Nikola Drinčić (u Makabi Haifu), dok je Saši Markoviću istekao ugovor.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC