• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kopa Amerika: Nestašni Nejmar i gol s klupe u 91!

Autor mondo.rs

Drim tim Kolumbije već posle 1. kola MORA da pobedi i to Brazil, koji je na startu, uz nestašne poteze kapitena Nejmara, nekako pobedio Peru.

Da nije bilo rezerviste Daglasa Koste i njegovog gola u 91. minutu, ovaj izveštaj sa Kopa Amerika u Čileu počeo bi konstatacijom da su favoriti u Grupi C, Brazil i Kolumbija, osvojili bod na startu protiv Perua i Venecuele.

Međutim, ušavši sa klupe u 74. minutu umesto slabog Dijega Tardelija, Kosta je u nadoknadi vremena postigao gol za pobedu Brazila nad Peruom od 2:1, što u kombinaciji sa porazom super snažne Kolumbije od Venecuele 0:1, znači da...

...znači da će u 2. kolu već, Radamel Falkao, Džejms Rodrigez, Karlos Baka, Huan Kuadrado, Džekson Martinez i ostali morati da pobede Brazil kako ne bi ostali bez šansi za plasman dalje.

A, podsećamo, u nokaut fazu plasiraće se prve dve selekcije iz svake od tri grupe i dve najbolje trećeplasirane.

Uporno forsirani štoper Brazila, David Luiz (p. s. Tijago Silva ostavljen je na klupi za rezerve!?) napravio je novu grešku u nizu igrajući za "Selekao" i već u 2. minutu asistirao Kristijanu Kuevi za vođstvo Perua na stadionu "Erman Beker".

TITULE: Urugvaj 15, Argentina 14, Brazil 8, Paragvaj 2, Peru 2, Kolumbija 1, Bolovija 1.

Međutim, povratnik u startnih 11, kapiten Nejmar, sjajno je povukao, pa ispratio akciju svog tima za izjednačenje već u 4. minutu, posle čega je Brazil, uz Nejmarova "opasna" poigravanja na sredini terena (Peruanci su ga, usled svoje nemoći, žestoko tukli), držao jalovu inicijativu sve do nadoknade vremena.

...
Izvor: YouTube


Selektor Karlos Dunga, koji je prednost u odnosu na Silvu dao štoperima Luizu i Mirandi, izveo je i Fredersona dos Santoša i Tardelija u finišu, posle čega su rezervisti Roberto Firmino i Daglas Kosta pomogli Nejmaru da se debi, poput argentinskog u meču sa Paragvajem, ne završi remijem.

Pogledajte!

...
Izvor: YouTube


Brazilci su loptu imali u nogama 60 odsto vremena, vezali su 438 pasova, uputili 12 udaraca ka golu Perua, od čega su tri išla u okvir gola, jedan u prečku, a dva su završila u mreži za prva tri boda na kontu osmostrukih osvajača Kupa Amerike.

"Selekao" se u narednom kolu sastaje sa Kolumbijom, koja već MORA i to zahvaljujući porazu od skromne, grupe i borbene Venecuele. U komšijskom derbiju (neki bi ga nazvali i kokainskom derbij) pobedio je tim koji je sastavio 77 pasova za 90 minuta i to zahvaljući golu napadača Zenita iz Sankt Peterburga, Hoze Salomona Rondona.

Kopa Amerika možete direktno pratiti na Telekomovom portalu Klik Sport i na TV Arena Sport.

On je 13. gol za Venecuelu, a prvi posle dve i po godine, postigao u 59. minutu i tako drugi put bio strelac u minimalnoj pobedi Venecuelanaca nad Kolumbijcima. Prethodni put, Rondon je komšijama presudio 26. marta 2013. godine u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

Selektor Kolumbije, Hoze Pekerman, počeo je sa paklenim tandemom napadača: Falako-Baka, potom ubacio i Martineza, u sredini su bili Rodrigez, Kuadrado, Edi Valensija i Karlos Sančez, probao je i Teofilo Gutijerez u finišu meča, ali nije vredelo – posed lopte 64 odsto, 350 pasova, ali samo tri šuta u okvir gola, za neočekivani poraz koji utakmicu sa Brazilom gotovo da čini eliminacionom.

Pogledajte...

...
Izvor: YouTube


Venecuela, jedini tim u Grupi C koji nije bio šampion Južne Amerike, imaće priliku da pobedom nad Peruom u dva meča obezbedi plasman dalje.

GRUPA A

Rezultati 1. kola: Čile – Ekvador 2:0, Meksiko – Bolivija 0:0

TABELA: Čile 3, Meksiko 1, Bolivija 1, Ekvador 0.

Parovi 2. kola (ponedeljak na utorak): Ekvador – Bolivija, Čile – Meksiko.

GRUPA B

Rezultati 1. kola: Urugvaj – Jamajka 1:0, Argentina – Paragvaj 2:2

TABELA: Urugvaj 3, Argentina 1, Paragvaj 1, Jamajka 0.

Parovi 2. kola (utorak na sredu): Paragvaj – Jamajka, Argentina – Urugvaj.

GRUPA C

Rezultati 1. kola: Kolumbija – Venecuela 0:1, Brazil – Peru 2:1

TABELA: Brazil 3, Venecuela 3, Peru 0, Kolumbija 0.

Parovi 2. kola: Brazil – Kolumbija (sreda na četvrtak), Peru – Venecuela (četvrtak na petak).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC