• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić: Samo bez povreda

Autor mondo.rs

Kapiten Partizana kaže da odmor i vreme za pripreme nikada nisu bili kraći. Ambicije crno-belih uvek iste...

 Saša Ilić: Samo bez povreda Izvor: MN PRESS

Partizan je u ponedeljak počeo pripreme za novu takmičarsku sezonu. Rekonstrukcija šampionskog tima je u toku. Vođa na terenu se, međutim, neće menjati, ostaje isti - Saša Ilić.

Iskusni 37-godišnji kapiten "parnog valjka" pojavio se na ko zna kojoj prozivci u Zemunelu uoči zvaničnog početka letnjih priprema za novu takmičarsku sezonu. I sam Saša je, prema sopstvenom priznanju, odavno prestao da ih broji.

Po završetku sezone produžio je ugovor sa srpskim šampionom na još godinu dana. Ciljevi su ostali isti - pobede i trofeji!

"Orlići" bude Ilića

"Budim se svaki put kada igra Srbjia, odgledao sam svaku utakmicu. Srećan sam najpre zbog Veljka Paunovića, pošto ga znam iz igračkih dana i tada mi je bilo jasno da je potpuno posvećen fudbalu i da sve radi sa dosta emocija. Istovremeno, ponosan sam na igrače, posebno ove naše. Andrija Živković je nosilac reprezentacije, Šaponjić je imao malu krizu, ali kad je trebalo odveo nas je u četvrtifnale. Miladin Stevanović odigrao na visokom nivou duel sa Amerikancima. Želim im svu sreću i da osvoje Mundijalito".

"Partizanove ambicije su uvek identične, da osvojimo trofeje na domaćoj sceni i iskorak u Evropi. Lepo je pričati o tome, a mnogo teže ostvariti iz razloga što su nas od zime do danas napustili standardni igrači poput Škuletića, Lazovića, Drinčića, Volkova i Saše Markovića, pa je sada na nama da sa pojačanjima i sa decom iz omladinske škole ponovo pravimo tim", počeo je Ilić razgovor sa novinarima.

Sezona za crno-bele počinje već sredinom jula, prvo u kvalifikacijama za Ligu šampiona (14/15. jul), a posle nekoliko dana i u Superligi (18. jul), što je novina od ovog leta. Partizan će, ipak, prvu takmičarsku utakmicu da odigra 11. jula u Superkup protiv Čukaričkog.

"Vremena je malo, ne sećam se da sam imao kraću pauzu i da će pripreme biti kraće, ali to ne sme da nam bude alibi. Želim samo da nas zaobiđu povrede, da se što bolje spremimo za početak sezone".

Pažnja će, međutim, biti usmerena na rezultat u Evropi. Plasman u UEFA liga takmičenje, bilo u Ligu šampiona ili Evrope, klubu bi obezbedio neophodan novac, samim tim i isplatio sredstva uložena u pojačanja.

"Nažalost, realnost je takva da smo mi u rangu sa ekipama iz donjeg dela i ne bih voleo da se sretnemo sa prvakom Kazahstana ili Rumunije, ali bi bilo dobro kad bismo putovali u zemlje okruženja ili na Maltu".

Pojačanja su stigla, a biće ih još. Novajlije su za sada Trijuić, Jevtović i Božinov.

"Idealno bi bilo da nam pet-šest pomenutih fudbalera nisu ni odlazili, pa da onda dovodimo pojačanja i tako podižemo kvalitet ekipe. Ovako, prodaja najboljih igrača je neminovnost za Partizan već dugo vremena i kad je već tako, onda bih voleo da dođe što više novih lica. Takođe, dobro je što je sa nama dosta momaka iz omladinske škole kojima želim sreću jer smo i mi prošli sličan put", podvlači Ilić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC