• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski igrači trenirali na kukastom krstu!

Autor mondo.rs

Hrvatski fudbalski savez potvrdio je da je neposredno pred utakmicu saznao da je na terenu nacrtan kukasti krst, preneo je portal Index.hr saopštenje iz tamošnje kuće fudbala. Svastika bila nacrtana (bar) dva dana ranije.

Skandal u vezi sa nacističkim simbolom - kukastim krstom - obeležio je prethodnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Novi šamar hrvatskom fudbalu, koji bi naše komšije mogle skupo da plate (pominje se čak i mogućnost izbacivanja iz kvalifikacija).

Kako se dogodilo da nepoznati počinilac ili počinioci uđu na teren stadiona "Poljud" u Splitu i nanesu veliku štetu hrvatskoj reprezentaciji? Ono što je takođe pod znakom pitanje jeste ovo: kako je moguće da niko iz Hrvatskog fudbalskog saveza i reprezentacije nije primetio kukasti krst na terenu?

Hrvatski portal Index.hr objavio je danas članak sa fotografijom na kojem se vidi da su se hrvatski reprezentativci pripremali za duel sa Italijom na terenu na kojem je VEĆ bio nacrtan kukasti krst.

"Pokazuju to fotografije koje su nam poslali čitataoci Indexa, a koje su nastale 10. juna, odnosno dva dana pre utakmice. Zanimljivo je kako su čunjevi za treniranje postavljeni tačno na prostoru na kojem se nalazi svastika, pa je zato je u najmanju ruku neobično kako niko iz Saveza nije na vreme uočio sramotan simbol", piše Index (fotografije možete da vidite na gornjem linku).

Obaj medij otvara mnoga pitanja, ističući da je policija danima čuvala stadion baš da se ne bi dogodio nikakav incident, a i nebo je bilo pod prismotrom da ne bi doleteo neki dron.

Ipak, i pored svog tog obezbeđenja, neko je uspeo da uđe na stadion i nacrta kukasti krst.

Nemački mediji, tačnije focus.de objavio je u nedelju da su organizatori utakmice Hrvatska - Italija dobro znali šta će se dogoditi, kao i da je šef za bezbednost pri Hrvatskom fudbalskom savezu (HNS) Zoran Cvrk samo konstatovao da do početka utakmice nije urađeno ništa da bi se ta sramota otklonila.

Hrvatski fudbalski savez, međutim, odlučno negira da je znao za kukasti krst nekoliko dana pre utakmice, već da je uočen neposredno pred meč koji je odigran u petak.

"Gospodin Zoran Cvrk je u medijima istupio isključivo na konferenciji za medije gde je rekao da je: 'Hrvatski nogometni savez dobio informaciju od partnera neposredno pred početak utakmice' o simbolu na terenu', kao i da je odmah u poluvremenu pokušao da sanira štetu koliko je to bilo moguće u kratkom vremenu, a pritom je o situaciji izvestio predstavnike UEFA. Svaki napis o tomu da je HNS za simbol na terenu znao ranije od toga i da ciljano nije ništa postigao je apsolutno netačan, izrazito zlonameran i podložan tužbi", navedeno je u saopštenju HNS-a poslatom Indexu.

...
Izvor: YouTube

Pojavila se u hrvatskim medijima i informacija da su i pojedini policajci osumnjičeni za pomoć, odnosno saučesništvo u celom događaju.

Međutim, i policija sve to odlučno negira.

"Nijedan policijski službenik nije doveden u vezu sa počinjenim krivičnim delom. Policija nastavlja istragu, obavljaju se razgovori sa radnicima obezbeđenja i ljudima koji su bili zaduženi za teren, kao i sa drugim licima koji su bili tamo i imali pristup terenu", rekli su Indexu iz policije.

U međuvremenu, igra se ping-pong o tome ko je bio odgovoran za teren i stadion: Hrvatski fudbalski savez ili Fudbalski klub Hajduk?

Kada reprezentacija igra, domaćin, odnosno organizator utakmice je savez te zemlje. Ali, ako je kukasti krst nacrtan danima pred meč, onda bi odgovornost mogla da bude i na Hajduku. To Hajduku spočitava Hrvatski fudbalski savez. Ali, čelnici Hajduka sve to odbacuju.

Predsednik Hajduka Marin Brbić rekao je Indexu da je Hrvatski fudbalski savez preuzeo stadion 8. juna.

"Dakle, puna četiri dana pre utakmice oni (Hrvatski fudbalski savez) su preuzeli svu vlast tamo... Takođe, doveli su gospodina Sakomana, koji je navodno veliki stručnjak za travnjak. Pa kako je moguće da jedan takav znalac nije uočio šta se dogodilo kad je pregledao teren? U pitanju su čiste zamene teza", odgovor je Babića na prozivke iz Hrvatskog fudbalskog saveza da je klub, odnosno firma sa kojom Hajduk ima ugovor o obezbeđivanju, kriv za sve ovo.

U svakom slučaju, Hrvatski fudbalski savez strepi od Niona, od odluke UEFA...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC