• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali od juče i sutra - nije isto

Autor mondo.rs

Afrička selekcija pokazala je snagu samim plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva. Uslov za pobedu "orlića" - zaboraviti pobedu u grupi.

Srbija je u 2. kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu lako izašla na kraj sa Malijem. "Orlići" su dominirali terenom tokom 90 minuta, tako da pobeda (2:0) nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Mali će opet na megdan Srbiji, ovaj put u polufinalu Mundijalita.

Utakmica koja nas očekuje u sredu (9.30 po srednjeevropskom vremenu) imaće vrlo malo sličnosti sa onom koju su dve reprezentacije odigrale na početku turnira, tvrde u srpskom stručnom štabu.

Selektor Veljko Paunović kaže da je pre bilo kakvog pristupa polufinalu najvažnije da se zaboravi sve što je bilo.

"Gledamo napred, gledamo dalje, gledamo u ono što je ispred, u ono što želimo i što možemo da uradimo. Jednostavno, sada nemamo vremena da se bavimo bilo čime drugim osim onim što nas očekuje u sredu protiv Malija. Euforije ne sme da bude, sada moramo još više da se 'zategnemo', još više da zbijemo redove, da se odmorimo, skoncentrišemo, jer imamo ispred sebe priliku koja se pruža možda jednom u životu", izjavio je Paunović, a prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Prema njegovim rečima, srpski tim nikako ne sme da uđe u meč sa idejom da je u pitanju rival koga su pobedili u grupi sa 2:0.

"Već sam rekao da se na ovom prvenstvu više puta pokazalo da onaj ko misli da je favorit, taj ide kući. Mi moramo samo jednu stvar da imamo u vidu, ne igramo protiv Malija, već sa polufinalistom prvenstva sveta, oni su ekipa koja je izbacila Ganu i Nemačku, možda tek sada vidimo u kakvoj smo mi grupi bili. Jesmo ih pobedili u Danejdinu, ali ovo će biti drugačija utakmica, u svakom pogledu", istakao je Paunović.

Selektor Srbije ima dovoljno vremena da pripremi taktička iznenađenja.

"Svako ima svoje brige, a cilj nam je isti, da se plasiramo u finale. Mali me je dosta iznenadio protiv Nemačke, jer su igrali drugačije od onog na šta smo se kod njih navikli, bili su vrlo oprezni, dobro su se postavili defanzivno i čekali svoju priliku iz kontranapada i brzih tranzicija. Dobro ćemo upoznati igrače sa onim sto ih očekuje, nećemo prepustiti nijedan detalj slučajnosti", zaključio je Paunović.

Staniša Mandić poručio je da očekuje veliku borbu protiv selekcija Malija u polufinalu prvenstva sveta na Novom Zelandu.

"Protiv Malija nas očekuje teška utakmica, u četvrtfinalu su pokazali snagu izbacivanjem Nemačke koja je važila za favorita za osvajanje prvenstva. Samo da se držimo kao i do sada i ne bi trebalo da bude problema. Daćemo sve od sebe da pobedimo", rekao je Mandić za sajt Čukaričkog, čiji je član.

Mandić je u grupnoj fazi bio strelac u pobedi Srbije protiv Malija (2:0), a u četvrtfinalu protiv Nemačke bio je takođe odličan, uprkos promašaju u penal seriji.

"Svakom može da se desi da promaši penal, ali ne treba se ostvrtati mnogo, glavu gore, bitno je da smo prošli dalje", izjavio je Mandić.

Polufinalna utakmica između Srbije i Malija igra se u sredu od 9.30 sati po srpskom vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC