• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA JE U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA!

Autor mondo.rs

Da, dobro ste pročitali – fudbaleri Srbije igraće za titulu prvaka svijeta protiv Brazila. U dramatičnom meču polufinala, "orlići" su izbacili Mali poslije produžetaka.


Da čovjek ne povjeruje da je moguće napisati i pročitati:

FUDBALSKA REPREZENTACIJA SRBIJE JE U FINALU FIFA SVJETSKOG PRVENSTVA!



Da, "orlići", momci stari 20 godina i mlađi, igraće u subotu rano ujutru protiv Brazila za titulu prvaka svijeta.

U dramatičnoj utakmici polufinala (a, kako drugačije kad su Srbi u pitanju?), poslije trećeg uzastopnog produžetka u nokaut fazi prvenstva na Novom Zelandu:

SRBIJA – MALI 2:1, 1:1 (1:1)!

Reprezentaciju Srbije u finale je odveo gol rezerviste Ivana Šaponjića u 101. minutu utakmice, poslije kornera koji je izveo strijelac vodećeg gola za "orliće", Andrija Živković, i visokog skoka, asistenta, Miloša Veljkovića.



BRAVO MAJSTORI, POZLATILO VAM SE FINALE!



Na Novom Zelandu, gdje časovnik žuri deset sati u odnosu na naš, omladinska reprezentacija Srbije odigrala je dramatičnu utakmicu polufinala FIFA Svjetskog prvenstva!

Gol za reprezentaciju Srbije, već u 4. minutu, postigao je Andrija Živković na pas Nemanje Maksimovića, koji je štoper Sulejman Kulibali samo zakačio vrhom kopačke. Kada se našao oči u oči sa Điguijem Dijarom, Živković je reagovao hladnokrvno i lijevom nogom plasirao loptu u donji lijevi ugao protivničkog gola.

...
Izvor: You Tube

Srbija je imala tri velike šanse za gol da povede 2:0, možda i 3:0 potom, nije ih iskoristila i onda, nakon treće propuštene u nizu, u 40. minutu uslijedila je kontra, koju smo naizgled zaustavili, ali se onda iz drugog plana pojavio lijevi bek Jusuf Kone, primio loptu, stao, pogledao i poslao projektil lijevom nogom u donji lijevi ugao golmana Predraga Rajkovića koji je bio nemoćan - 1:1.

...
Izvor: You Tube

A, onda Srbija nije imala ni sreće, jer je bomba Milana Gajića u 70. minutu završila na prečki i potom se odbila malo ispred gol-crte. POGLEDAJTE!

Ali, onda... U produžecima, Sergej Milinković-Savić osvojio je loptu na sredini terena i poslao dobar pas napred ka rezervisti Ivanu Šaponjiću, koji je izborio korner. A, onda specijal Veljka Paunovića. Centaršut Andrije Živkovića, skok Miloša Veljkovića koji je sa 6, 7 metara od gola vratio loptu na peterac, a odatle - Šaponjić glavom zakucava fudbal u mrežu Malija - 2:1!

Igrao se 101. minut!

...
Izvor: Yotube

KRAJ! VELIKO I ZASLUŽENO SLAVLJE "ORLIĆA"!



Drugi put na turniru Srbija je igrala protiv Malija, kojeg je pobijedila u grupi rezultatom 2:0.

Pogledajte kako je "mali Selekao" izbacio Senegal.

Analizirali smo igru reprezentacije Malija, koja je pokazala da ima kvalitet, ali i mane.

Podsjetimo se kako smo Mali savladali u grupi - Sergej Milinković-Savić iz slobodnjaka, pa Staniša Mandić poslije lijepe akcije Mijata Gaćinovića i Nemanje Antonova.

U Ouklendu, na stadionu kapaciteta 25.317 mjesta, svega je osam stepeni Celzijusovih, oblačno je, vetar duva prosječnom brzinom od 14 metara u sekundi, a vlažnost vazduha je velika, 88 odsto. Meč sudi Argentinac Mauro Viljijano.



SRBIJA: Rajković - Gajić, Veljković, Babić, Antonov - Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Zdjelar – Gaćinović, Živković – Mandić.

MALI: Đigui - S. Dijara, Maiga, Kulibali, Kone – Samaseku, Falaje, Dumbija, Diedone - Traore, Dijalo.

TOK UTAKMICE:



- Intonirane su himne, plavi momci pjevali su iz glasa, a onda krenuli s centra obučeni u potpuno crvenu opremu. Mali igra u žutom.

- "Ajmo, ajde, svi u napad" čuje se s tribina, na kojima ima prilično naših navijača, možda i više od 1.000, s obzirom na to da su naši zemljaci doputovali

4 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Nije ni počelo, a Srbija vodi. Bravo majstori!

Nekoliko nepovezanih pasova na sredini terena, oba tima, prekinuo je junak penal serije sa Amerikancima, Maksimović, koji je visoko postavljenu odbranu Malija pocijepao loptom u prostor, po sredini, na koju je zakasnio Kulibali, a koju je primio i potom rutinski u mrežu spremio - Živković! Bravo Makso, bravo Žile!

6 - Srbi su stvorili opasnu situaciju pred golom Malija, ali centaršut Gaćinovića sa lijevog krila, desnom nogom, nije stigao do napadača Mandića! Lijepo i borbeno.

13 - UMALO 2:0!

Kao što smo u najavi meča juče najavili, štoperi Malija s loptom u nogama ne znaju mnogo. Poslije greške Kulibalija kod provog gola Srbije, ovog puta pogriješio je 197 centimetara visoki Maiga, Mandić mu je uzeo loptu, sa gol-aut linije vratio nazad ka Milinković-Saviću, koji je iz prve pokušao da plasira loptu u mrežu, ali nije bio dovoljno precizan, pa je Kulibali uspio da izbije fudbal u polje, sa GOL CRTE!

VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU!

Mogao je, tj. morao Milinković-Savić jače i preciznije da šutne, jer golmana nije bilo na golu!

19 - Po dvije naizgled opasne situacije na obe strane, Traore je kao na malom fudbalu vezao dva, tri driblinga poslije Živkovićeve izgubljene lopte, ali kada je plej Malija proslijedio pas na krilo, Antonov je "kao rukom" odnio loptu rivalu i prekinuo akciju rivala, da bi na drugoj strani Srbi lijepo izbacili Gaćinovića na krilo, čiji centaršut "iz prve" nije stigao do Mandića.

Da jeste...

23 - NOVA VELIKA ŠANSA!

Ovo je i dobro i nije dobro. Dobro je igramo jako lepo i stvaramo dobre šanse, ali ih kao i u dosadašnjem toku turnira - ne koristimo!

Ovog puta izigrali smo odbranu Malija na školski, fudbalski način. Duga lopta na krilo koju je primio Živković, a iza čijih leđa je uveliko u punom trku bio Gajić. Naravno, dobio je idealnu loptu, centrirao i pogodio u nogu potpuno samog Mandića, koji sa 7, 8 metara, iako je ispred njega bio samo golman Dijara, nije uspio da "zahvati" loptu kako treba i pogodi mrežu.

28 - Dvije koliko-toliko neprijatne situacije pred golom Srbije, jednu je Rajković otklonio boksovanjem centaršuta, a drugi put je Veljković hrabro postavio glavu na oštar šut sa 20 i više metara!

35 - Inicijativa Orlića je malo popustila, Mali više ima loptu u nogama u posljednjih 10 minuta, ali bez prave šanse. Tek u 35. minutu, "žuti" su PRVI put šutirali ka golu Srbije, probao je Traore, ali neprecizno.

37 - Bravo sa Milinković-Savića, koji je na rubu kaznenog prostora, u posljednji čas, zaustavio opasnog Traore i to startom s leđa. Čisto!

39 - NOVA VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU!

Ovog puta, u gužvi u šesnaestercu Malija, lopta je došla do Milinković-Savića, koji je sa desetak metara šutirao iz prve, ali se požrtvovani Kulibali spustio na zemlju i bukvalno kao "ležeći policajac" spriječio gol srpskog tima, posle čega je uslijedila kontra i...

40 - GOL! KAZNA!

Nakon tri velike šanse koje nije iskoristila, Srbija je primila gol na klasičan malijevski način!

Afrikanci su povukli kontru, koju smo jedva zaustavili zbog toga što su nam oba beka, i Antonov i Gajić, bili previsoko, Traorea smo usporili, ali kada se iz drugog plana pojavio Kone - spasa nije bilo! Kone je postigao drugi gol na šampionatu na spektakularan način, udarcem lijevom nogom, iskosa sa lijeve strane, sa oko 20 metara, u lijevi ugao golmana Rajkovića - 1:1!

42 - Orlići su se uznemirili poslije izjednačenja, ponovo ih je rival sabio u 16 metara, a onda je lopta stigla na "kapicu", odakle je Sulejman Dijara tukao iz sve snage, pod prečku, ali je Rajković MAESTRALNO reagovao i paradom uspeo da zakači loptu i poslao je preko prečke!

POLUVRIJEME: Nama će više prijati! Kao i u svakom meču do sada, "orlići" su bili bolji od rivala, i fudbalski, i taktički, i trkački, ali ni ovog puta nisu iskoristili šanse koje se ne propuštaju, zbog čega je naš tim u posljednjih 10 minuta prvog dela igre spašavao živu glavu!

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Počelo je drugo poluvrijeme u neizmenjenim sastavima!

46 - ODMAH ŠANSA ZA "ORLIĆE"!

Maksimović je jednu "ničiju" loptu na 25 metara od gola sjajno poslao u prostor za Gaćinovića, koji je mogao da asistira Mandiću u sredini, ali se odlućio da šutira levom "u bliži ugao" i bio - malo neprecizan! Još jedna šansa iz kategorije "mogli smo da ga damo", koja je otišla u nepovrat.

50 - Dijara snažno, punom, po sredini gola, iz slobodnjaka - preko prečke! Međutim, previše se igrači u žutom "muvaju" na 20 metara po sredini od gola, odakle su opasni u šutu.

55 - Samo pet minuta kasnije, Dijara u zoni 20-25 metara od gola, prodor licem ka Rajkoviću, faul Veljkovića, žuti karton, slobodnjak - pokušaj varke Traorea udarcem "ispod" živog zida, ali nije prošlo. Mali ima sjajne šutere i Srbija bi mora bolje da brani prostor ispred štopera.

60 - Standardna promjena koju pravi Paunović, ali promena koja je bila neophodna s obzirom na to da je Srbija ispala iz tempa i da je Mali taj koji se pitao u 15 minuta drugog poluvremena. Šaponjić umesto Gaćinovića, Mandić na lijevom krilu, Šaponjić u špicu!

62 - Konačno žuti za Maigu, koji je tukao i tukao od početka, a opomenu dobio poslije sat vremena. Da je sudija imao ovaj kriterijum od starta meča, Srbija bi imala igrača više već neko vrijeme...

67 - Ništa, ništa, ništa i šansa za Mali. Izigrali su odbranu Srbije na desnom krilu, ali je Rajković na vrijeme istrčao i ušao u šut Dumbiji.

70 - SREĆO GDJE SI?!

Glasno se čulo kako je PUKLA prečka iznad Dijare, kada je Gajić izveo potez turnira. Izbijenu loptu iz kaznenog prostora Malija, bek Srbije je primio na grudi, a onda tukao volej udarcem iz sve snage, lopta je preletjela Dijaru i pogodila prečku, a da stvar bude gora - lopta se odbila na spoljni dio gol crte i vratila u polje!

...
Izvor: YouTube



Srbija je bila na 10-15 centimetara od vođstva i najljepšeg poteza na turniru!

71 - Odmah poslije prečke Gajića sevnula je kontra Malija, koju su orlići zaustavili i uzvratili rekontrom, ali je pas Živkovića u prostor za Šaponjića bio malo, malo, malo jači nego što je trebalo, pa je Dijara to pokupio.

P. S. I dalje zvoni ona prečka u našim glavama!

76 - Paunović pravi i drugu izmjenu, umesto Mandića ušao je Milošević, koji igra prve minute na šampionatu. Igrač Spartaka će na lijevo krilo, tako da se u koncepciji ništa neće promijeniti.

77 - NOVA, NE ZNAMO KOJA PO REDU, VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU!

Ovog puta, Milinković-Savić je sa 7, 8 metara od Dijare glavom poslao loptu pored gola uprkos idealnom centaršutu Maksimovića sa desne strane!

KRAJ: PRODUŽECI! Tim Srbije djelovao je umornije i sporije od rivala u drugom poluvremenu, naročito je opterećen bio vezni red, koji je zbog ogromne potrošnje energije u odbrani imao problema u kreiranju napada i iznošenju lopte s polovine Srbije.

PRODUŽECI:

99 - U prvih 10 minuta igre u produžecima otprilike ista slika kao u drugom poluvremenu. Mali svježiji, agilniji, posjed je na strani rivala, dok se Srbi organizovano brane duboko na svojoj polovini.

100 - Druga izmjena u Maliju, Gbakle izlazi, Ture ulazi. Malik Ture. Sada oba selektora imaju još po jednu izmjenu.

101 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! GOL! GOL! GOL!

Bolje ikad nego nikad! Konačno gol srpskog tima! Bravo, momci! Korner s desne strane izveo je Živković, Veljković je na drugoj stativi bio najviši u skoku, glavom je pronašao Šaponjića koji je zakucao loptu u GOL! 2:1! IDEMO!

...
Izvor: Yotube


DRUGI PRODUŽETAK:

116 - Paunović pravi i treću izmjenu, ulazi štoper Jovanović. Srbija igra defanzivno u drugom produžetku.


117 - VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU! ŠTETA!

Moglo je da bude gotovo. Živković je uzeo loptu neozbiljnom Maigi u šesnaestercu, odmah proslijedio na drugu stranu ka Miloševiću, ali je rezervista Srbije zakasnio za par centimetara da "ćušne" loptu u mrežu ispred desnog beka Malija!

110 - NOVA PRILIKA OTIŠLA JE U NEPOVRAT!

Živković se iznenada našao u šansi, kada je prihvatio jednu nasumično izbijenu loptu koja je stigla sa sredine terena, predriblao je golama Dijaru i centrirao iskosa sa lijeve strane, ali Šaponjić nije uspio da "spusti" loptu u gol! Od tela Kulibalija, odbila se u korner...

112 - SREĆA!

Opasan napad Malija i start srpskog štopera Babića, koji nije zakasnio, pa je loptu pokupio Rajković.

113 - CRVENI KONE!

Lijevi bek Malija, strelac gola, mora u svlačionicu zbog oštrog, preoštrog start nad Gajićem! Igrači Malija brane sudiji Argentincu da isključi njihovog igrača, ali uzalud! Kone mora u svlačionicu, a umalo da Kulibali krene za njim.

Srbija ima gol više i igrača više na otprilike sedam minuta pre kraja. JOŠ MALO!

120 - NEVJEROVATNO ŠTA SVE U GOL NISU PRETVORILI ŽIVKOVIĆ I ŠAPONJIĆ!

Stativa, zicer, zicer. Jedan drugom, igrači Partizana namjestili su tri kolosalne šanse da se rival potpuno dokusuri, ali nijedna nije završila u golu, poslije čega smo strijepeli čak do 125. minuta utakmice!

KRAAAAAJ!!!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

aaa

Ove momke kao nagradu za trud i zalaganje, za igranje sa ljubavlju i cascu prema nacionalnom dresu, skupa sa selektorom treba prebaciti u "A" tim...a one balerine i seke perse koje su do sada cinili "A" tim izbaciti... BRAVO MOMCI! VI STE NAMA VEC ZLATNI!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC