• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati poslije Vemblija: Šamarčina i poniženje!

Hrvatski mediji vrlo su oštri u komentarima poslije najtežeg poraza njihove fudbalske reprezentacije na međunarodnoj sceni.

 Hrvati poslije Vemblija: Šamarčina i poniženje!  Izvor: MONDO

Neki se čak pitaju da li uopšte vrijedi da bi išla na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Engleska je na Vembliju demolirala Hrvatsku 5:1 i plasirala se na SP. Hrvati sad moraju da navijaju za Engleze i nadaju se da će pokazati fer-plej i pobijediti Ukrajinu u gostima.

"Sramotni šamar nemoćnim Bilić boysima!", piše "Večernji list" na svojim online sportskim stranama i dodaje: "Odavno nismo izgledali ovako nemoćno i jadno. Nikad od kada Hrvate vodi Slaven Bilić. No, ni to nas nije eliminisalo, srećom postoji jedan njemački trener koji je sa Bjelorusijom protiv Ukrajine odigrao 0:0".

Ukupno su Hrvati od Engleza u ovim kvalifikacijama popili devet komada. Hrvatski mediji ističu da će i po tome Slaven Bilić ostati upamćen, jer nikada nijedan hrvatski selektor nije ispraćen sa terena sa "petardom" u mreži.

"Bila je to trka Ferrarija i starog fićeka, trka u kojoj su sve naše slabosti isplivale na površinu. Nakon kojih se pitamo, vrijedimo li Svjetskog prvenstva?", zaključuje "Večernji list".

Portal Index konstatuje da poraz i nije iznenađenje.

"Vidjelo se posljednjih dana da igrači izgledaju kao da idu na stratište, a sve priče su se vrtile oko diplomatskih fraza da idemo da izborimo povoljan rezultat i kako će biti potrebno dati '120 odsto mogućnosti'", navodi taj portal.

Prelazne ocjene date su Vedranu Runji i Eduardu da Silvi. Ostalima ni "petica".

"Panika, nemoć, indolencija i stihija carevale su 'igrom' hrvatske reprezentacije za koju stvarno nema baš nikakvog opravdanja. Koliko god Englezi bili bolji, oni koji su predstavljali Hrvatsku na Vembliju, zaslužili su kaznu zbog jadne i bijedne predstave. Runje i donekle Edurado mogu proći. Ostali nikako. Ne samo igrači, ni trener se nije iskazao", ističe taj hrvatski portal.

Uz cijelu sumornu priču o hrvatskom reprezentativnom fudbalu, Index je plasirao i priču o jednom momku koji je na utakmici na zastavi napisao ljubavnu poruku svojoj djevojci, koju je pitao da se uda za njega.

Hrvatski selektor Slaven Bilić i svi Hrvati od sada će biti navijači Engleske. Poslije meča, Bilić je tužno konstatovao da je Hrvatska na Vembliju još i dobro prošla.

Sad sudbina Hrvatske zavisi od Engleza. Ako pobijede Ukrajince i "kockasti" će u Južnu Afriku.

"Daj Bože da se mi plasiramo na to prvenstvo. Sad se moramo spremati za Kazahstan i navijati za Englesku. Ako budu barem približni ovom izdanju, siguran sam da neće izgubiti u Ukrajini. Što se nas tiče, ovo će se negativno odraziti na samopouzdanje, ovo je jednostavno poniženje", rekao je Bilić.

Englezi su, naravno, presrećni. Iz više razloga. Plasirali su se na Mundijal, a i vratili su Hrvatima milo za drago.

Fabio Kapelo je poslije utakmice sijao od zadovoljstva i novinarima poručio: "E, sad možemo da pričamo o Južnoj Africi", a kapiten Džon Teri je gotovo kriknuo: "Ovo nije sve od nas!".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC