• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi - zadovoljni! Nemci - nisu...

Autor mondo.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić i fudbaler Filip Đuričić zadovoljni nerešenim rezultatom sa Nemačkom na početku Evropskog prvenstva u Češkoj.

Bod!

Igrači i stručni štab "orlića" bi ga prihvatili da im ga je neko ponudio pre utakmice sa Nemačkom.

Tako kažu.

Za njega su, ipak, morali da se izbore na terenu, a tamo smo se uverili da selekcija Srbije do 21 godine ima potencijal i za više. Ili da "panceri" nisu baš tolika sila. Možda im nije bio ni dan.

A, nama - možda fali više hrabrosti, znanja i iskustva.

"Verovatno bismo prihvatili rezultat 1:1 da nam je to neko ponudio pre utakmice", rekao je selektor Mladen Dodić posle utakmice u Pragu.

"Znali smo da je Nemačka favorit, znali smo da je reč o kandidatu za titulu prvaka Evrope. Rezultat je zadovoljavajući, ali više od rezultata i igre raduje me činjenica da nismo bili opredeljeni samo na odbranu. Ovo je svakako model kako treba da igramo, dobra defanziva i brzi napadi, da insistiramo na kombinacijama, ali i individualnom kvalitetu"
, rekao je srpski selektor.

Nismo imali ni sreće, jer je Nemačka gol postigla u trenucima kada nije imala igru, a Srbija je dominirala terenom Letne.

"Promašili smo neke šanse za pobedu, ali raduje da nismo bili u podređenom položaju nijednog momenta. Od trenutka kad smo ostali sa igračem više nemački fudbaleri su se povukli, igrali čvršće u defanzivi. Trebalo nam je više proboja po boku, nešto kao kod šanse Pešića. Neću trošiti reči na motivisanost i borbenost igrača, bilo je očigledno da su na maksimumu. S obzirom da ih mnogo cenim, mogu da kažem da pomalo žalim jer smo mogli da osvojimo tri boda u meču protiv Nemačke", podvukao je Dodić.

Strelac gola za Srbiju Filip Đuričić takođe je bio zadovoljan nerešenim rezultatom.

"Možemo da budemo zadovoljni činjenicom da smo osvojili bod protiv izvanrednog tima. Srećni smo pred narednu utakmicu i svojim šansama da prođemo u polufinale i kvalifikujemo se za Olimpijske igre", rekao je Đuričić.

Imali smo igrača više preko 20 minuta, na kraju i zrelije prilike. Vodili smo.

Ovako zvuče Nemci.

Selektor Horst Hrubeš bio je jasan.

"Pravili smo mnogo grešaka u prvom poluvremenu. Kao da je za nas Evropsko prvenstvo počelo tek u drugom poluvremenu. Dobru igru iz tog dela bi trebalo da iskoristimo za sledeću utakmicu", rekao je Hrubeš.


Srbija će narednu utakmicu igrati u subotu od 18.00, protiv domaćina Češke, dok će se Nemačka istog dana od 20.45 sastati sa Danskom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC