• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josip Skoblar posjetio svoju Karaburmu

Jedan od najboljih igrača OFK Beograda u njegovoj istoriji Josip Skoblar posjetio svoj nekadašnji klub i u ćaskanju poredio fudbal nekad i sad.

 Josip Skoblar posjetio svoju Karaburmu Izvor: MONDO

Svima koji vole OFK Beograd ime Josipa Skoblara izaziva sjetu i osmijeh na licu. Nekadašnji as "romantičara", sada 68-godišnjak posjetio je u srijedu svoj nekadašnji klub i evocirao uspomene na "one" dane.

U Beograd je došao kao savjetnik za dovođenje igrača u Olimpiku iz Marseja, koji ga je poslao da uživo posmatra meč Srbija - Francuska. Dobra prilika da posjeti i Staru Karaburmu.

Poslije zajedničke fotografije sa prvotimcima i članovima uprave OFK Beograda, Skoblar je novinarima rekao da današnji fudbal nema dušu.

"Ono je bio fudbal, a ovo je industrija. Uvijek smo nastojali da damo gol više, a danas sve kreće od odbrane. Razumljivo je i to, s obzirom da je fudbal postao veliki biznis. Barselona je šampion Evrope, njeguje ofanzivnu igru, jer napada rivala na njegovoj polovini terena", kaže Skoblar.

Kao i većina posmatrača igre na dva gola i Skoblaru smeta to što je današnjim napadačima potrebno nekoliko šansi da postignu gol.

"Današnjim napadačima zamjeram na neefikasnosti. Nedostaje im mekoća u završnici. U moje vrijeme nije nam bilo potrebno pet šansi da zatresemo mrežu", primjećuje Skoblar.

Interesantno je da je nedavno baš iz Olimpika iz Marseja u OFK Beograd došao Miloš Kristić. Skoblar je objasnio da je Krstić imao tu nesreću da ga trenira Didije Dešan, koji voli samo visoke i jake igrače.

Skoblar trenutno živi na relaciji Hrvatska-Francuska i stiže da prati kako reprezentativni fudbal, tako i klupski.

On je ocijenio da će se Srbija sigurno plasirati na Mundijal u Južnoj Africi, ali za Hrvatsku nije baš toliko uvjeren.

"Pratio sam i rezultate OFK Beograda, u prethodne dvije sezone ekipa je bila u krizi. Bio sam razočaran, a sada sam srećan zbog uspona mog bivšeg kluba", rekao je Skoblar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC