• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska štampa: Nedovršena akcija

Francuska štampa pohvalno je izvijestila o igri "trikolora" protiv Srbije, ali i ocijenila da je direktan plasman na SP svela u domen teorije.

 Francuska štampa: Nedovršena akcija Izvor: MONDO

"Herojski, ali beskoristan bod za plave", naslov je teksta u francuskom "Le Mondu", koji je ocijenio da je Srbija jednom nogom već na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pošto dva kola prije kraja kvalifikacija ima četiri boda prednosti nad Francuskom.

"Odigrali smo izuzetan meč, ali je frustracija, ipak, prisutna, jer nam bod ne služi ničemu", navodi se u tekstu u kome je, kao i ostalim listovima, prisutan optimizam zbog dobre igre Francuske sa igračem manje.

Srbija je igrača više imala već od devetog minuta kada je crveni karton dobio golman "trikolora" Ugo Loris, koji je skrivio i penal iz koga je Nenad Milijaš domaćima donio i prednost od 1:0.


Brojčana prednost, ipak, nije se osjetila na terenu, a Tijeri Anri je rekordnim 50. golom za reprezentaciju Francuskoj u 31. minutu donio i izjednačenje. Francuski dnevni listovi primjetili da je rezultat mogao da bude i povoljniji za njih, odnosno da im je pobjeda zamalo izmakla.

"L'Ekip" je zato meč u naslovu nazvao "nedovršenom akcijom", pošto je ideja o direktnom plasmanu Francuske na Mundijal vjerovatno propala.

"Jedina šansa je da gubitak dva boda Srbima padne preteško, ali je to malo vjerovatno", ocijenili su novinari "L'Ekipa", koji su francuske fudbalere pohvalili što su zadržali hladne glave u vulkanu beogradskog stadiona.

Atmosfera pred više od 50.000 srpskih navijača u Beogradu bila je i tema "Liberasjona", koji je istakao da pristalice srpskog tima, iako na lošem glasu, nisu bile agresivne, pa su čak i aplaudirale himni gostiju "Marseljezi".

"Liberasjon" u naslovu teksta ocjenjuje da su Francuzi, poslije košmarnog početka, izbjegli havariju, pošto se kod igrača vidio revolt izazvan kritikama javnosti zbog loših partija u dosadašnjem toku kvalifikacija.

"To je i najznačajnije... A dobra vijest za selektora Francuske Rajmona Domeneka je i što ga igrači nisu izdali", podsjetio je "Liberasijon" na medijske izvještaje o navodnim sukobima francuskih fudbalera sa trenerom.

Najkraći je bio naslov u listu "Figaro": "Baš šteta".

"Obećali su nam pakao, ali smo izdržali, a Srbi su bili slabi... na rubu nokauta. Poslije izjednačujućeg gola nisu znali šta da rade, njihova igra je bila razvodnjena, igrači su djelovali izgubljeno, mnogo griješili. Čak su i najednostavniji potezi izgledali vrlo komplikovano",
navodi list.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC