• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bora Milutinović kod crno-belih

Autor mondo.rs

Legendarni trener na Tari gledao finale U-20 Svetskog prvenstva, pa došao na Partizanov trening.

Bora Milutinović, legenda crno-belih i trener koji je sa velikim uspehom vodio reprezentacije Meksika, Kostarike, SAD, Nigerije i Kine, u subotu je na Tari posetio fudbalere i stručni štab Partizana.

Milutinović je odgledao prepodnevni trening srpskog šampiona, a potom se zadržao u dužem razgovoru sa šefom struke Zoranom Milinkovićem.

Centralna tema "morao" je da bude trijumf naših momaka, koji su na Novom Zelandu pobedili Brazil i postali svetski prvaci u konkurenciji do 20 godina.

"Momci su pokazali da ako imaju veru u sebe i pobednički duh, ako naprave oko sebe pozitivan ambijent, onda ništa nije nemoguće. Želeo bih najiskrenije da čestitam igračima i stručnom štabu, kao i svima koji su bili oko reprezentacije", rekao je 74-godišnji stručnjak.

Milutinović smatra da su Veljko Paunović i njegovi izabranici dali primer mnogim generacijama i ističe da mu je posebno drago zbog naših navijača i ljubitelja fudbala.

"U životu sve može da se postigne, ako se ima dobar plan, velika želja, poštovanje, ako se puno radi i trenira, stvori dobar ambijent oko tima, što je bitan preduslov za vrhunski rezultat. Posle starta prvenstva, koje nije bilo najpovoljnije po njih, momci su uspeli da se izdignu i prevaziđu sve prepreke i postignu istorijski uspeh, koji će pomoći dolazećim generacijama".

Na reči Bore Milutinovića nadovezao se Zoran Milinković.

"Neverovatan uspeh i predivna stvar za naš fudbal. Od srca čestitam selektoru, stručnom štabu i fudbalerima, koji su napravili nešto o čemu će se godinama pričati, što će mnogo godina živeti... Pokazali su da su naš ponos, a svi mi ovde smo to emotivno doživeli i preživeli. Šta reći, osim 'bravo za šampione sveta!'"

Upitan u kojoj meri ovaj trijumf može da postane zamajac za ukupni napredak srpskog fudbala, trener Partizana odgovorio je da bi "voleo da bude tako".

"Deca su pokazala jednu mnogo dobru stvar za mentalitet našeg naroda, a to je da kada nas svi otpišu, mi se dignemo iz pepela kao Feniks. Verujem u bolje dane srpskog fudbala, da će ova deca stasati i mnogi od njih postati ozbiljni igrači i 'A' reprezentativci".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC