• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Džajić: Drulić saslušan, do daljeg svi u pritvoru

Goran Drulić dao je iskaz pred sudom o transferu u Saragosu i ustvrdio da mu je Crvena zvezda ostala dužna.

 Slučaj Džajić: Drulić saslušan, do daljeg svi u pritvoru Izvor: MONDO

Bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Drulić saslušan je u Okružnom sudu u Beogradu u okviru istrage protiv bivših funkcionera tog kluba Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića koji se sumnjiče da su sa njegovog računa, posle transfera u Saragosu, neovlašćeno skidali novac.

Po savetu svojih branilaca Drulić nije davao izjave medijima, a agencija Beta saznaje da je on na saslušanju ostao pri ranijoj tvrdnji da mu Zvezda nije isplatila pun iznos predviđen transferom u Saragosu, odnosno da mu nije dato još dva miliona nemačkih maraka.

Goran Drulić nije nikoga konkretno optužio, a istražnom sudiji je izjavio da nije otvorio račun u Komercijalnoj banci.

"Novac koji mu nije isplaćen ne odnosi se na ovaj predmet nego na predmet u kome on to zahteva od Crvene zvezde", rekao je Drulićev advokat, Ilija Dražić i potvrdio da fudbaleru nije isplaćen sav ugovoreni novac od transfera u Real Saragosu.

Advokati odbrane trojice funkcionera Crvene zvezde rekli su novinarima da ih Drulić nije teretio i da je potvrdio njihovu odbranu.

Džajićev i Cvetkovićev branilac, Zdenko Tomanović rekao je da je Drulić potvrdio da su na ugovorima o raskidu radnog odnosa i ugovorima između Crvene zvezde i Saragose njegovi potpisi.

Prema rečima Tomanovića, Drulić je potvrdio i da Dzajić i Cvetković nisu znali koliki mu je novac obećala Saragosa.

Drulić je rekao da on lično nije otvarao nikakav račun u "Komercijalnoj banci", niti je podizao novac, već da mu je sve poslove vodio i otvarao račune njegov advokat iz inostranstva, rekao je novinarima Tomanović.

Jedino lice iz Crvene zvezde sa kojim je Drulić razgovarao u vezi sa transferom je Marinković, dodao je Tomanović.

Drugi Cvetkovićev advokat Sead Spahović rekao je novinarima da je Drulić potvrdio da je bio na pregovorima u Ženevi i da se sa predstavnicima španskog kluba dogovorio koliko mu novca pripada.
On, međutim, nije dobio sav novac, jer mu nije isplaćeno dva miliona nemačkih maraka koliko mu pripada, rekao je Spahović.

Na pitanje novinara, Spahović je rekao "da su svi oni bili u Ženevi, s tim što je Drulić sam pregovarao u hotelskoj sobi sa predstavnikom španskog kluba".

"Drugi razgovor je vođen sa menadžerima, menadžerom Vekićem i advokatom Saragose, koji je i advokat banke preko koje je trebalo da ide transfer", ispričao je Spahović.

Drulić je poslednji svedok u okviru te istrage, pa su advokati odbrane predložili da se njihovim branjenicima ukine pritvor koji im je 5. marta produžen za još 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke.
Okružni sud je, međutim, u međuvremenu odlučio da osumnjičeni do daljeg ostanu u pritvoru, a dostavljen je i zahtev Tužilaštva da se proširi istraga protiv Marinkovića.

Portparol suda Ivana Ramić rekla je Tanjugu da je protiv Džajića i Cvetkovića tužilaštvo ranije zatražilo proširenje istrage, tako da još postoji osnov za njihovo zadržavanje u pritvoru, a to je mogućnost uticaja na svedoke, precizirala je ona.

Tužilaštvo zahteva da se u okviru dopune istrage izvrši suočavanje Marinkovića sa pojedinim svedocima

Istog dana kad im je produžen pritvor Okružno javno tužilaštvo podnelo je istražnom sudiji zahtev za proširenje istrage protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prilikom transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara zbog sumnje da su na transferu Drulića u Saragosu 2001. godine nelegalno zaradili novac tako što su sklopili ugovor sa obeštećenjem od 27 miliona nemačkih maraka.

Oni se terete da su, navodno, lažno prikazali da 18 miliona pripada Druliću i otvorili devizni racun u Komercijalnoj banci na Drulićevo ime bez njegovog znanja i pristanka.

Uplatu Saragose od 6.127.104 evra prebacili su na Zvezdin račun, a potom, falsifikujući Drulićev potpis, podizali novac i tako ostvarili imovinsku korist za sebe.

Drulić je u Palatu pravde stigao oko 10.30 sati u pratnji advokata Ilije Dražića, a pred istražnim sudijom svedočio je kao oštećeni.

U Palati pravde Drulića su sačekali mnogobrojni novinari i fotoreporteri, a pre nego što je ušao u kancelariju istražnog sudije Branislava Pantelića, na pitanje da li će dati izjavu novinarima Drulić je kratko odgovorio da ne zna ništa.

Drulićevo saslušanje prvobitno je bilo zakazano za 25. februar, ali mu je poziv bio poslat na beogradsku adresu, iako živi i radi u Grčkoj, pa nije mogao ni da ga primi, niti da dođe da svedoči.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC