• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapelo: Nema žena, ne idemo na izlet!

Engleski selektor Fabio Kapelo počeo je pripreme za put u Južnu Afriku. „Nema žena, ne idemo na izlet“, jasan je italijanski stručnjak.

 Kapelo: Nema žena, ne idemo na izlet! Izvor: MONDO

Selekcija Engleske pobjedom nad Hrvatskom (5:1) u srijedu je obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a selektor Kapelo već je počeo s pripremama za osvajanje titule svjetskog prvaka, koju su Englezi posljednji put osvojili 1966. godine.

Italijanski trener, poznat po strogoj disciplini, poručio je svojim igračima da neće dozvoliti da se ponovi debakl kao na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj.

Boravak fudbalera „gordog Albiona“, koje je tada vodio Sven Goran Erikson, u Baden-Badenu, istom gradiću gdje su bile i njihove porodice i djevojke, pretvorio se u pravi cirkus.

Igrači su se viđali s djevojkama i porodicama svakodnevno, a gotovo svako veče priređivane su žurke, pa nije čudo što su Englezi zaustavljeni u četvrtfinalu od Portugala.

Don Fabio sada ne želi da napravi istu grešku kao i njegov prethodnik pa će Runi, Ferdinand, Teri, Džerard i drugovi svoje djevojke i porodice viđati samo jednom nedeljno.

„Igrači će imati jedan dan sa svojim porodicama, djevojkama i prijateljima. Biće to dan poslije utakmice i to je dovoljno. Ako nekom ne odgovara taj jedan dan, onda je bolje da ostane kod kuće. Mi idemo tamo da igramo fudbal, a ne na izlet”, poručio je Kapelo.

Njegove mjere možda izgledaju oštro, ali su opravdane. To su potvrdile i izjave reprezentativaca Rija Ferdinanda i Stivena Džerarda da je prisustvo njihovih djevojaka i žena uticalo na igre Gordog Albiona u Njemačkoj.

Uostalom, Fabio Kapelo samo radi posao za koji je plaćen, i to vrlo dobro! Italijanski stručnjak ima ugovor sa Fudbalskim savezom Engleske do polovine 2012. godine po kojem prima šest miliona funti godišnje.

Tome treba dodati i bonus od milion funti koji je zaslužio plasmanom njegove ekipe na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Odmah nakon trijumfa nad Hrvatskom fanatični Englezi navalili su u kupovinu ulaznica za Mundijal, pa se procjenjuje da će se one razgrabiti i prije novembra, iako će tek tada nakon žrijeba biti poznato s kim će Englezi igrati u grupnoj fazi.

Engleska reprezentacija u Južnoj Africi trebala bi da ima podršku najmanje 20.000 svojih navijača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC