• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Kula - Partizanova noćna mora

Partizan gostuje u Kuli, tradicioalno neugodnom protivniku, Zvezda dočekuje slab OFK Beograd, a na Banovom brdu igraju Čukarički - Borac.

 MSL: Kula - Partizanova noćna mora  Izvor: MONDO

Takozvane "male" utakmice, odnosno slabiji protivnici, uvek su, pokazalo se, bili odlučujući u trci za fudbalskog šampiona Srbije. Tekuća sezona pokazala je da su ekipe nikad izjednačenije i da iznenađenja više nisu takva retkost.

Lider prvenstva, Partizan ide na gostovanje koje mu je uvek bilo "kost u grlu" - u Kulu. Ako bi neku utakmicu crno-beli voleli da "preskoče" u sezoni, to je svakako utakmica protiv Hajduka u Kuli. Srećom po Partizan, Hajduk ove sezone ne liči na sebe, odnosno ne igra ni približno onako kako je to činio prethodnih sezona.

Ali, ni Partizan ovog proleća, bar u prve dve utakmice, više nije onaj isti iz jesenjeg dela. Ipak, ako bi mogli da biraju, crno-beli bi radije uzeli tri boda, nego da publiku oduševe lepotom u igri.

"Znamo vrlo dobro da će u Kuli biti veoma teška utakmica i da trenutno ne igramo baš najbolji fudbal, ali u ovom momentu za nas je najvažnije da osvojimo tri boda. Ne možemo uvek da igramo lepo i osvajamo bodove, ali sam ubeđen da ćemo sa tri boda iz Kule vratiti poverenje u svoje mogućnosti i nastaviti sa lepim partijama, kao i ranije", uverena je Partizanova #desetka", Moreira.

Ni trener crno-belih Slaviša Jokanović nema dilemu - tri boda su važnija od lepe igre. "Naš prvi cilj u Kuli biće da osvojimo tri boda, a zatim i da poboljšamo igru kako bi u narednom periodu lakše dolazili do pobeda. Znamo šta se od nas traži i očekuje i siguran sam da ćemo ispuniti cilj", rekao je Jokanović.

Dobra vest po Partizan je da se u tim vraća oporavljeni Stevan Jovetić.

Crvena zvezda zaostaje za Partizanom pet bodova, ali eventualni kiks crno-belih u subotu u Kuli, ekipi sa Autokomande dao bi priliku da u derbi meču 20. kolu MSL protiv OFK Beograda ponovo smanji prednost.

U nedelju, stadion Crvene zvezde više neće biti sablasno prazan - vraćaju se navijači. "Prvenstvena trka se nastavlja i prva sledeća utakmica za nas je najvažnija. Raduje nas ponovni susret sa publikom. Posle tri meseca navijači će ponovo moći da budu uz svoj tim, tako da mi moramo da učinomo sve kako bismo bili na nivou publike i dresa Crvene zvezde", kaže trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Baš kao što ni sledeći protivnik Partizana ne liči na sebe, tako se ni OFK Beograd ne može pohvaliti nekom formom. Tačnije, klub sa Karaburme nije u formi. Uz to, dogodila se i promena na klupi OFK-e, jer je prihvaćena ostavka Branka Vukašinovića, a na njegovo mesto došao je Ljupko Petrović.

Međutim, Petrović nije mogao da debituje na klupi OFK Beograda protiv Crvene zvezde, pa će se dosadašnji Vukašinovićevi pomoćnici uhvatiti u koštac sa braniocem titule prvaka Srbije.

"Ne želimo da pretimo Zvezdi, ali nemamo šta da izgubimo. Igra protiv Mladosti ulila nam je samopouzdanje da možemo povratimo našu formu. Ako to uspemo, možemo svakome da se suprotstavimo", rekao je kapiten OFK Beograda, golman Radiša Ilić.

Jedan od derbi mečeva 20. kola biće odigran na Banovom brdu, gde će petoplasirani Čukarički dočekati Borac, koji se nalazi jedno mesto ispred na tabeli.

Mladost iz Lučana, osokoljena dobrom igrom i bodom protiv OFK Beograda, dočekuje Napredak. Trijumf bi Lučance odveo u gornji deo tabele.

Parovi 20. kola:

subota 8sve utakmice od 14 časova):
:
Hajduk Kula - Partizan
Bežanija - Vojvodina
Mladost Lučani - Napredak
Čukarički - Borac Čačak
Smederevo - Banat

nedelja:
16:30h Crvena zvezda - OFK Beograd

(www.mtsmondo.com))

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC