• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Na klupi sjede ozbiljni Grobari

Goran Stevanović u subotu je prvi put izašao pred novinare u svojstvu prvog trenera fudbalera Partizana.

 Stevanović: Na klupi sjede ozbiljni Grobari Izvor: MONDO

Stevanović je poručio da je svjestan šta ga očekuje, a sve utakmice će voditi u odijelu, jer je to nivo koji klub kakav je Partizan traži.

"Izbjegao bih fraze...Kad postaneš trener Partizana, moraš da budeš svjestan obaveza i tereta, jer se traže samo pobjede i dobri rezultati, još ako bude i dobra igra, tek je onda slika potpuna", rekao je Stevanović novinarima na stadionu u Humskoj.

Stevanović, kome je nadimak "Plavi", debitovaće kao prvi trener Partizana u nedjelju protiv Čukaričkog na Banovom brdu.

Uoči meča malo je konsultovao statistiku, koja je pokazala da je u posljednje dvije godine samo jedan susret crno-bijelih sa Banovog brda i crno-bijelih sa Topčiderskog brda završen sa dva postignuta gola. Dakle, uvijek su mečevi bili tvrdi.

Statistika kaže i ovo: na Banovom brdu Čukarički i Partizan odigrali su 13 mečeva. Partizan je pobjedio 11 puta, jednom je bilo nerješeno, a jednom je pobjedio Čukarički. Gol razlika je 23:9.

"Sama ta stitstika pokazuje kakvu utakmicu možemo da očekujemo. To je moja prva utakmica, osjeća se određeni pritisak da se napravi dobar rezultat i da se pruži dobra igra. Mladi igrači nam nisu bili tu, ali smo na brzinu uspjeli da skockamo neku sliku. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i pobjediti", kaže Stevanović i dodaje da se Čukarički pojačao iskusnim fudbalerima (između ostalog i treći golman reprezentacije Bojan Isailović), što znači da će pokušati da dođe do prvih bodova.

Partizan će i na Banovom brdu igrati bez Moreire, koji bi od ponedjeljka trebalo da se priključi radu sa ekipom, kao i bez Brazilca Vašingtona koji je takođe povrijeđen. Pitanje je da li će i Adem Ljajić moći da izdrži svih 90 minuta, jer je u meču mladih reprezentacija Srbije i Norveške dobio udarac u članak.

U Humskoj je zabranjeno razmišljanje o četvrtku, odnosno o prvom meču u Ligi Evrope protiv Tuluza. Prvo nedjelja, odnosno Čukarički, tek onda evropski mečevi...

"Nismo već u četvrtku i ne mislimo na Tuluz. Utakmica u nedjelju nam je jako bitna, najbitnija. Znamo naš cilj, što duže da ostanemo u Evropi, jer to ova fenomenalna generacija zaslužuje i želimo još jednom da se oprobamo u kvalifikacijama za LŠ. To jeste daleko, ali kažem samo šta nas sve čeka, dakle moramo da pobjeđujemo u prvenstvu", kaže Stevanović.

Uz Stevanovića, na klupi će debitovati i njegov pomoćnik Nikica Klinčarski. U stručnom štabu ostali su Vuk Rašović i Goran Pandurović. Zamjenjen je kondicioni trener - umjesto Aleksandra Mitića, posao je dobio Miša Filipović.

"Klinčarski je za mene prvo jedan fenomenalan čovjek. Legenda kluba. Kao što navijači pjevaju: 'Svakim danom naše snage jačaju', tako i mi na klupi želimo da se osjeti ta energija i emocija, a Klinčarski je važan šraf u tome. Ta energija navijači-klupa se polako uspostavlja, jer ozbiljni Grobari sjede na klupi", kaže Stevanović.

Upitan kakav odnos Grobara očekuje, Stevanović je odgovorio da sa navijačima ima korektan odnos, ali je priznao i da je bio iznenađen njihovom podrškom kada se birao novi trener poslije odlaska Slaviše Jokanovića.

"Njihov prvi uslov da neko bude trener Partizana - da si veliki grobar, da voliš klub, to u startu ispunjavam", kaže Goran Stevanović.

Novi trener Partizana još nije potpisao novi ugovor, koji bi, prema najavi predsjednika kluba Dragana Đurića, trebalo da mu poveća platu.

"Ne mogu da vam odgovorim na pitanje da li sam zadovoljan novim ugovor, jer ga još nisam potpisao, a, vjerujte, još nismo ni razgovarali o njemu".

Stevanović će, kaže, sve utakmice voditi u odjelu, jer "Partizan zaslužuje da ima trenera koji i pored terena može dostojno da ga reprezentuje".

"To je moj manir, a i od trenera Partizana se očekuje elegancija na nivou i znanje na nivou", dodao je Stevanović.

Upitan da li mu je žao što ove sezone neće biti komentator utakmica Lige šampiona na domaćim televizijama, Stevanović je odgovorio da mu nije krivo, ali je dodao:

"Sad ću da 'komentarišem' utakmice u Ligi Evrope, a nadam se da ću sljedeće godine moći uživo da učestvujem u Ligi šampiona, pored terena".

O dosadašnjem treneru Partizana Slaviši Jokanoviću je rekao: "Sa Jokanom sam veliki prijatelj, ne mogu čak ni rječima da vam opišem koliki. Jedino što mu zamjeram jeste to što mi je ostavio visoki kriterijum, jer čak ni dupla kruna možda neće biti dovoljna da ga stignem. Moram da napravim nešto više".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC