• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (uživo): Partizan i Voša izjednačili

U duelu 4. kola Jelen Superlige, fudbaleri Čukaričkog i Partizana igraju neriješeno na Banovom brdu - 1:1 (1:0).

 JSL (uživo): Partizan i Voša izjednačili Izvor: MONDO

Domaći su poveli golom Zavišića u 17, a izjednačio je Ilić u 63. minutu.

Isti rezultat na snazi je u Novom Sadu, gdje je Smedervo povelo golom Zečevića u 63. minutu, a Vojvodina izjednačila sa bijele tačke, sedam minuta kasnije. Strijelac Tadić.

Trinaesto gostovanje Partizana na Banovom brdu u istoriji nije počelo dobro po šampiona: od 17. minuta, Čukarički je poveo golom Bojana Zavišića!

Čuku je u vođstvo doveo igrač, koji je "dijete Partizana" i koji je nekada bio prvotimac crno-bijelih sa Topčidera.

On se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju, nakon što je golman Partizana Mladen Božović nogama morao da zaustavi neugodan šut sa lijeve strane. Zavišić je bio najbliži odbijenoj lopti i lako pogodio mrežu.

Do vođstva, Čukarički je bio bolji i angažovaniji tim, a realizovao je treću izglednu šansu.

U istom periodu igre, tim koji je na teren poslao debitant u ulozi trenera, Goran Stevanović, stvorila je jednu izglednu šansu, ali je Brana Ilić u posljednjem trenutku bio sustignut od strane odbrane Čukaričkog i preusmjeren na krilo, gdje nije bio opasan.

Poslije Zavišićevog gola, Partizan je stvorio još jednu priliku: Ilić je driblingom izbacio kompletnu odbranu Čuke na lijevom krilu, centrirao ka Milošu Bogunoviću, ali je ovaj malo zakasnio da zakači loptu i ugrozi Budimira Janoševića.

Stevanović je već u 46. minutu ubacio u igru Adema Ljajića i Klea, umjesto Bogunovića i Branimira Jovanovića, čime je najavio potpunu ofanzivu u nastavku.

To se isplatilo poslije manje od 20 minuta, kada je poslije prodora Marka Lomića po lijevom krilu i dobrog centaršuta, najspretniji u kaznenom prostoru Čukaričkog bio Brana Ilić. Reagovao je nogom i donio izjednačenje svom timu - 1:1, 63. minut.

Pored trenera Stevanovića, nasljednika Slaviše Jokanovića, u ekipi Partizana drugi "debi" zabilježio je povratnik iz Koblenca, Marko Lomić, koji je odmah zauzeo upražnjeno mjesto na lijevom beku poslije odlaska reprezentativca Ivana Obradovića u Saragosu.

Posljednja tri rezultata u mečevima Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu su: 0:1, 1:0 i 0:1.

ČUKARIČKI: Janošević - Okuka, Zavišić, Kecojević, Joksimović - Popović, Pavlović, Stanić, Ribić - Tintor, Bunjevčević.

PARTIZAN: M. Božović - Stevanović, Đorđević, Krstajić, Lomić - Fejsa, Jovanović (od 46. Ljajić), Bogunović (od 46. Kleo), Tomić, Ilić - Dijara.

U Novom Sadu, "stoprocentnoj" Vojvodini gostuje povratnik u elitu, Smederevo. Gosti su u jeku napada Novosađana od starta drugog poluvremena došli do vođstva iz školske kontre, ali potom i skrivili penal iz kojeg je domaćin izjednačio - 1:1(0:0).

Jovanović je odlično iznio loptu i izbacio čuvara iz igre, potom zavrnuo ka penaltiku, gdje je u punom trku, neometan, bio centarfor Zečević - šut iz prve i 0:1.

Već u narednom minutu, Dragoslav Stepanović izveo je iz igre Marija Đurovskog i ubacio najboljeg mladog fudbalera Srbije, Danijela Aleksića.

Sedam minuta poslije vođstva, kapiten Vojvodine Dragan Mrđa bio je oboren u šesnaestercu gostiju, a sudija nije imao dilemu: penal i gol sa bijele tačke za Dušana Tadića - 1:1. Odmah potom, Aleksić je napravio dar-mar na lijevom krilu, kao na tacni poslužio Rumuna Alina Stojku, ali se ovaj obrukao sa desetak metara od gola.

Voša je imala više od igre u prvom poluvremenu, stvorila nekoliko dobrih prilika, ali se nekoliko hiljada Novasađana na tribinama najglasnije radovalo objavi oficijelnog spikera da je rezultat na Banovom brdu - 1:0.

Najbolju šansu za domaće igrače imao je mladi reprezentativac Dušan Tadić, čiji je šut prošao malo pored stative. Mnogi su u prvi mah pomislili da je pao gol...

Tim Dragoslava Stepanovića napada Smederevce bez povrijeđenih: golmana Željka Brkića, beka Jozefa Kizita i napadača Nameke Ađurua.

Od početka drugog poluvremena, Novosađani su žestoko opklolili gol gostiju, ali šutevi nisu bili precizni i kazna je ubrzo stigla.

U Kuli, "tvrdi" Hajduk nije dao, ali ni primio gol protiv debitanata u eliti, BSK Borče u prvih 45 minuta - 0:0.

REZULTATI I PAROVI 4. KOLA:

Čukarički - Partizan 1:1 (1:0)
/Zavišić 17 - Ilić 63/

Vojvodina - Smederevo 1:1 (0:0)
/Tadić pen 70 - Zečević 63/

Hajduk - BSK Borča 0:0

U subotu:

Mladi radnik - Rad 0:0

Borac - Jagodina 2:1 (0:0)
/Đoković 82, Vukovljak 90+3 - Đilas 84/

Javor - Spartak ZV 1:0 (0:0)
/Trifunović 71/

OFK Beograd - Napredak 1:1 (1:0)
/Babić 24 autogol - Jao 69/

Crvena zvezda - Metalac 3:0 (0:0)
/Lekić 57, 90, Blažić 90+1/

TABELA: Crvena zvezda 10, OFK Beograd 10, Vojvodina /-1/ 9, Partizan /-1/ 7, Javor 7, Smederevo /-1/ 6, Borac 6, Napredak 5, Mladi radnik 5, Spartak 4, Rad 4, BSK 3, Jagodina 3, Hajduk /-1/ 3, Čukarički /-1/ 0, Metalac 0 bodova.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC