• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Đenovljani u korak sa "Damom"

Roma je ostvarila prvu pobjedu u prvenstvu i to na debiju Klaudija Ranijerija na klupi.

 SERIJA A: Đenovljani u korak sa "Damom" Izvor: MONDO

Sampdorija je sa desetoricom stigla do bodova u Bergamu i pridružila se Juventusu na vrhu tabele posle tri kola. Inter se ponovo mučio sa povratnikom u Seriju A, ali je ovaj put pobijedio.

To su najznačajnije vijesti sa "čizme" od nedjelje popodne.

U večernjem terminu i Đenova će imati priliku da se pobjedom nad Napolijem pridruži "staroj dami" i gradskom rivalu kao jedinim ekipama sa stoprocentnim učinkom.

"Vučica" je konačno ujela nekoga. Poslije poraza od Đenova i Juventusa u duelima u kojima je primila šest golova, ceh je platio trener Lućano Spaleti, a na njegovo mjesto je došao Klaudio Ranijeri i Roma je pobijedila. Doduše, Rimljani su u Sijeni na "mišiće" slomili domaćina.

Sijena je vodila od 26. do 73. minuta, golom Makaronea, a onda je Mekses izjednačio udarcem sa 13-14 metara. Da nevolja po Sijenu bude veća Rumun Kodrea je zatim bespotrebno napravio prekršaj za drugi žuti karton.

Ranijeri je "pogodio" sa izmenama. Vučinić je zaoštrio špic, ali mu je pobjedu ipak donio Rise. Kao iz topa je opalio iz slobodnog udarca sa 20 metara, bomba je proletila kroz "živi zid", a golman Kurći je uspio samo da je takne. Nedovoljno da spriječi poraz Sijene - 1:2.

Sampdorija je nezaustavljiva. Iako je na gostovanju Atalanti igrala bez isključenog Tisonea od 52. minuta uspjela je da uknjiži i treću "trojku" u sezoni. Manini je precizno ciljao sa 17 metara u 63. minutu.

Ofanziva Atalante do kraja nije urodila plodom, pa je prekinut niz od šest utakmica ovih rivala u kojima su se radovali domaćini.

Đenova je kod kuće bila bolja od Napolija - 4:1 (1:1). Bura na utakmici počela je isključenjem Krišita (Đenova) u 28. minutu poslije čega su gosti poveli golom Hamšika u 41. Ipak, prije odlaska na odmor i snage i rezultat su izjednačeni - crveni karton je dobio Kampanjaro, koji je skrivio penal, a siguran realizator bio je Flokari.

Đenova je u nastavku dominirala, postigla još tri gola. Strelci su bili Mesto, Krespo i Karja iz još jednog jedanaesterca, kome je prethodilo još jedno isključenje igrača Napolija (Aronika u 87. minutu).



Inter je u prvom kolu protiv Barija odigrao samo 1:1 kod kuće, a poslije fantastične predstave u gradskom derbiju u kome je ponizio Milan (4:0) opet se mučio sa autsajderom.

Parma je odolijevala ekipi Žozea Murinja, u kojoj nije bilo Dejana Stankovića, do 71. minuta kada je Eto "iz duela" precizno tukao sa 16 metara. To je bio nagovještaj petog uzastopnog poraza Parme od Intera u prvenstvenim utakmicama.

Odmah zatim neizvjesnost je mogao da otkloni Snajder, koji nije igrao za holandsku reprezentaciju zbog povrede ali se oporavio neočekivano brzo i stavio na raspolaganje Murinju. Međutim, šansu koju mu je pripremio Baloteli nije iskoristio.

Ipak, to što nije uradio Snajder jeste Milito u posljednjim trenucima utakmice - 2:0.

Katanija je dva puta vodila u Udinama, ali domaćin ima Di Natalea. Omaleni napadač crno-bijelih najzaslužniji je što su bodovi "ostali" na Friuliju. Het-trikom je stigao do "kote 6" na listi strijelaca Serije A, a Udinezeu je donio pobjedu - 4:2 (Aleksandar Luković je igrao za Udineze u drugom poluvremenu).

Serija A, 3. kolo:

Atalanta - Sampdorija 0:1
/Manini 63/

Bolonja - Kjevo 0:2
/Pinci 18, Pelisije 29/

Fiorentina - Kaljari 1:0
/Đilardino 55/

Inter - Parma 2:0
/Eto 71, Milito 88/

Palermo - Bari 1:1
/Budan 90 - Alegreti 2/

Sijena - Roma 1:2
/Makarone 26 - Mekses 73, Rise 90/

Udineze - Katanija 4:2
/Floro Flores 29, Di Natale 55, 69p, 79 - Morimoto 11, Maskara 34p/

Đenova - Napoli 4:1
/Flokari 45p, Mesto 55, Krespo 75, Karja 88p - Hamšik 41/

SUBOTA

Livorno - Milan 0:0

Lacio - Juventus 0:2
/Kaseres 72, Trezege 90/

TABELA: Đenova 9, Juventus 9, Sampdorija 9, Inter 7, Fiorentina 7, Lacio 6, Udineze 4, Palermo 4, Parma 4, Milan 4, Napoli 3, Sijena 3, Kjevo 3, Bari 3, Roma 3, Bolonja 2, Livorno 2, Kaljari 1, Katanija 0, Atalanta 0 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC