• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Stao Partizan, stala i Vojvodina

Fudbaleri Crvene zvezde najveći su dobitnici poslije 4. kola Jelen uperlige - Partizan i Vojvodina remizirali su sa Čukaričkim, odnosno Smederevom.

 JSL: Stao Partizan, stala i Vojvodina  Izvor: MONDO

Dan poslije pobjede crveno-bijelih nad Metalcem (3:0), treće u četiri kola, njihovi najveći rivali u borbi za titulu gubili su, ali na kraju uspjeli da osvoje bod.

Trinaesto gostovanje Partizana na Banovom brdu u istoriji nije počelo dobro po šampiona: od 17. minuta, Čukarički je poveo golom Bojana Zavišića, ali je konačan rezultat postavio Brana Ilić u 63. minutu - 1:1 (1:0).

Partizan sada zaostaje dva boda za trojkom na vrhu tabele: Crvenom zvezdom, Vojvodinom i OFK Beogradom.

Čuku je u vođstvo doveo igrač, koji je "dijete Partizana" i koji je nekada bio prvotimac crno-bijelih sa Topčidera.

Zavišić se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju, nakon što je golman Partizana Mladen Božović nogama morao da zaustavi neugodan šut sa lijeve strane. Zavišić je bio najbliži odbijenoj lopti i lako pogodio mrežu.

Do vođstva, Čukarički je bio bolji i angažovaniji tim, a realizovao je treću izglednu šansu.

U istom periodu igre, tim koji je na teren poslao debitant u ulozi trenera, Goran Stevanović, stvorio je jednu izglednu šansu, ali je Brana Ilić u posljednjem trenutku bio sustignut od strane odbrane Čukaričkog i preusmjeren na krilo, gdje nije bio opasan.

Poslije Zavišićevog gola, Partizan je stvorio još jednu priliku: Ilić je driblingom izbacio kompletnu odbranu Čuke na lijevom krilu, centrirao ka Milošu Bogunoviću, ali je ovaj malo zakasnio da zakači loptu i ugrozi Budimira Janoševića.

Suočen sa neugodnim rezultatom na debiju, Stevanović je već u 46. minutu ubacio u igru Adema Ljajića i Klea, umjesto Bogunovića i Branimira Jovanovića, čime je najavio potpunu ofanzivu u nastavku. Uporedo s tim, fudbaleri Čukaričkog pokušavali su da uspore i isijeku igru koliko je to bilo u njihovoj mogućnosti.

Ofanziva se isplatila poslije manje od 20 minuta, kada je prodor Marka Lomića po lijevom krilu i dobar centaršut, iskoristio najspretniji u kaznenom prostoru Čukaričkog - Brana Ilić. Reagovao je nogom i donio izjednačenje svom timu - 1:1, 63. minut.

Ispostavilo se da je to bilo to od šampiona, iako su Lamin Dijara, Kleo i Adem Ljajić bili u prilikama za gol i vjerovatnu pobjedu. Čukarički je uspio da osvoji prvi bod u šampionatu baš protiv šampiona. Poslije 13 mečeva ova dva tima na Banovom brdu skor je 1-2-10.

Ujedno, ovo je drugi remi Partizana od starta sezone, poslije ostavljenih bodova u Ivanjici.

Pored trenera Stevanovića, naslednika Slaviše Jokanovića, u ekipi Partizana drugi "debi" zabilježio je povratnik iz Koblenca, Marko Lomić, koji je odmah zauzeo upražnjeno mjesto na lijevom beku poslije odlaska reprezentativca Ivana Obradovića u Saragosu.

Poslednja tri rezultata u mečevima Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu su: 0:1, 1:0 i 0:1.

ČUKARIČKI: Janošević - Okuka, Zavišić, Kecojević, Joksimović - Popović, Pavlović, Stanić, Ribić - Tintor, Bunjevčević.

PARTIZAN: M. Božović - Stevanović, Đorđević, Krstajić, Lomić - Fejsa, Jovanović (od 46. Ljajić), Bogunović (od 46. Kleo), Tomić, Ilić (od 75. Vujović) - Dijara.

U Novom Sadu, "stoprocentnoj" Vojvodini gostovao je povratnik u elitu, Smederevo i uspio da pokvari perfektan skor domaćinu. Voša je, iako bolji tim, upisala prvi remi u sezoni poslije tri pobjede - 1:1 (0:0).

Gosti su u jeku napada Novosađana od starta drugog poluvremena došli do vođstva iz školske kontre: Jovanović je odlično iznio loptu sa polovine Vojvodine i izbacio čuvara iz igre, potom "zavrnuo" ka penaltiku, gdje je u punom trku, neometan, bio centarfor Milorad Zečević - šut iz prve i 0:1, 63. minut.

Već u narednom minutu, trener Vojvodine Dragoslav Stepanović izveo je iz igre Marija Đurovskog i ubacio najboljeg mladog fudbalera Srbije, Danijela Aleksića.

Sedam minuta poslije vođstva gostiju, kapiten Vojvodine Dragan Mrđa bio je oboren u šesnaestercu gostiju, a sudija nije imao dilemu: penal i gol sa bijele tačke za Dušana Tadića - 1:1.

Odmah potom, Aleksić je napravio dar-mar na levom krilu, kao na tacni poslužio Rumuna Alina Stojku, ali se ovaj obrukao sa desetak metara od gola. Morao je da pogodi... Umalo to nije koštalo Vojvodinu novog gola u svojoj mreži. Opasni Smederevci izveli su kontru a centaršut sa desne strane pogodio je stativu.

Voša je imala više od igre u prvom poluvremenu, stvorila dobre prilike, ali se nekoliko hiljada Novasađana na tribinama najglasnije radovalo objavi oficijelnog spikera da je rezultat na Banovom brdu - 1:0.

Najbolju šansu za domaće igrače u prvih 45 minuta imao je mladi reprezentativac Dušan Tadić, čiji je šut prošao malo pored stative. Mnogi su u prvi mah pomislili da je pao gol...

Tim Dragoslava Stepanovića napadao je Smederevce bez povrijeđenih: golmana Željka Brkića, beka Jozefa Kizita i napadača Nameke Ađurua.

U Kuli, "tvrdi" Hajduk nije dao, ali ni primio gol protiv debitanata u eliti, BSK Borče - 0:0. I jedni i drugi još čekaju na pobjedu u novoj sezoni.

REZULTATI I PAROVI 4. KOLA:

Čukarički - Partizan 1:1 (1:0)
/Zavišić 17 - Ilić 63/

Vojvodina - Smederevo 1:1 (0:0)
/Tadić pen 70 - Zečević 63/

Hajduk - BSK Borča 0:0

U subotu:

Mladi radnik - Rad 0:0

Borac - Jagodina 2:1 (0:0)
/Đoković 82, Vukovljak 90+3 - Đilas 84/

Javor - Spartak ZV 1:0 (0:0)
/Trifunović 71/

OFK Beograd - Napredak 1:1 (1:0)
/Babić 24 autogol - Jao 69/

Crvena zvezda - Metalac 3:0 (0:0)
/Lekić 57, 90, Blažić 90+1/

TABELA: Crvena zvezda 10, OFK Beograd 10, Vojvodina 10, Partizan 8, Javor 7, Smederevo 7, Borac 6, Napredak 5, Mladi radnik 5, Spartak 4, Rad 4, BSK 4, Hajduk 4, Jagodina 3, Čukarički 1, Metalac 0 bodova.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC