• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Počinje šou!

U utorak počinje 17. izdanje najkvalitetnijeg evropskog fudbalskog takmičenja - Lige šampiona.

 LŠ: Počinje šou! Izvor: MONDO

I ovo izdanje biće bez klubova iz Srbije, ali sa mnoštvom fudbalera sa srpskim i bh. pasošem.

U grupnoj fazi takmičenja Lige šampiona učestvuju 32 ekipa, od kojih je osam debitanata - Cirih, Volfsburg, Apoel, Debrecin, Unirea, Standard Lijež, Rubin i AZ Alkmar.

Takmičiće se po četiri španska, italijanska i engleska kluba, po tri francuska i njemačka, zatim dva ruska i po jedna ekipa iz Škotske, Holandije, Belgije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Ukrajine, Turske, Švajcarske, Portugala, Izraela, kao i sa Kipra.

Nemanja Vidić će sa Mančester junajtedom probati da osvoji četvrtu titulu najboljeg u Evropi, a najviše pobjedničke ambicije ima i Branislav Ivanović sa Čelsijem.

"Naš cilj je isti - osvajanje Premijer lige i Lige šampiona. Vjerujemo da će navijači ove sezone imati razloga za zadovoljstvo i mi namjeravamo da ih usrećimo trofejima", dodao je on. Svi u Mančester junajtedu će biti veoma razočarani ako klub ove sezone ne osvoji titulu u Ligi šampiona. Očekivanja su i dalje velika, uprkos tome što smo promijenili tim", rekao je Vidić engleskim medijima.

Mančester junajted prošle sezone nije uspio da odbrani titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu izgubio od Barselone sa 0:2. Fudbaleri Aleksa Fergusona takmičenje u Ligi šampiona počinju u utorak utakmicom protiv Bešiktaša u Istanbulu.

U Ligi šampiona gledaćemo i Miloša Krasića u dresu moskovskog CSKA, Nenada Mirosavljevića iz kiparskog APOEL-a, Milana "Laneta" Jovanovića u belgijskom Standardu...

Derbi 1. kola svakako je sudar divova na "Đuzepe Meaca" u srijedu. Dejan Stanković i milanski Inter pokušaće da "skinu skalp" braniocu titule prvaka Evrope, Barseloni. To će biti i svojevrsni povratak Zlatana Ibrahimovića na stadion u Milanu, pošto je do ovog ljeta nosio crno-plavi dres. Sa druge strane, Samjuel Eto, koji je došao iz suprotnog pravca, biće najveća opasnost po gol Milana.

BiH će ove godine u Ligi šampiona predstavljati šest igrača, od kojih će se trojica boriti međusobno. Zvjezdan Misimović i Edin Džeko braniće boje Volfsburga, a protivnik “vukova” u grupi B biće CSKA Elvira Rahimića.

Saša Papac nastupaće za Rendžers, Hasana Salihamidžića gledaćemo u dresu Juventusa, a u Lionu mnogo očekuju od Miralema Pjanića.

U utorak će biti odigrani mečevi u grupama A, B, C i D. Mečeve prvog dana (utorak) obilježiće italijansko-francuski dueli.

U Grupi A torinski Juventus, bez povrijeđenog Dijega dočekuje francuskog šampiona Bordo. Interesantno je da na klupama dva tima sjede bivši saigrači iz Napolija - Ćiro Ferara (Juventus) i Loran Blan (Bordo).

Minhenski Bajern je pronašao pravu formu i u Izrael, na megdan Makabi Haifi ide kao veliki favorit.

U Grupi C igraće rastrzani Milan i Olimpik iz Marseja, a u tom grupi prvi test imaće i novi Real Madrid koji gostuje debitantu Cirihu.

Raspored utakmica Lige šampiona (20:45):

Grupa A

Juventus - Bordo
Makabi Haifa - Bajern

Grupa B

Volfsburg - CSKA Moskva
Bešiktaš - Mančester junajted

Grupa C

Cirih - Real Madrid
Olimpik Marsej - Milan

Grupa D

Čelsi - Porto
Atletiko Madrid - APOEL

Sreda:

Grupa E

Liverpul - Debrecin
Lion - Fiorentina

Grupa F

Inter - Barselona
Dinamo Kijev - Rubin Kazanj

Grupa G

Štutgart - Rendžers
Sevilja - Unirea

Grupa H

Olimpijakos - AZ Alkmar
Standard - Arsenal


Finalna utakmica Lige šampiona biće odigrana 22. maja 2010. godine na "Santjago Bernabeu" u Madridu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC