• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi sponzori u Liverpulu

Engleski Liverpul objavio je u ponedeljak da je postigao do sada najunosniji sponzorski ugovor, koji će ubrzati izgradnju novog stadiona.

 Novi sponzori u Liverpulu Izvor: MONDO

Britanska banka Standard Čarterd (Chartered) platiće 80 miliona funti za četiri godine da bi se od jula 2010. njeno ime pojavljivalo na dresovima Liverpula.

Banka će zamijeniti danskog proizvođača piva Karlsberg, koji je sponzorisao engleskog velikana od 1991, ali je posljednjih godina plaćao samo sedam miliona funti godišnje.

Generalni direktor Liverpula Kristijan Purslou istakao je, međutim, da gradnja novog stadiona od 60.000 mjesta, koji će zamijeniti sadašnji Enfild, neće početi dok se ne završi globalna finansijska kriza.

Stadion je trebalo da bude otvoren sljedeće godine, ali je gradnja zaustavljena prošlog avgusta zbog nedostatka kredita.

"Ukupno finansijsko zdravlje našeg kluba je ključni sastojak mogućnosti da projekat stadiona ponovo pokrenemo. Ovaj ugovor je ogroman korak naprijed u finansijskom stanju Liverpula i može samo pomoći stvaranju uslova u kojima možemo ponovo pokrenuti projekat stadiona",
rekao je Purslou.

Liverpul je bio finansijski zavisan zbog Enfilda, koji prima 45.000 gledalaca, ali ima samo 34 luksuzne lože i malo toga što može da stvori dodatni profit.

Od kada su kupili Liverpul 2007. godine, Amerikanci Tom Hiks i Džordž Džilet nekoliko puta su izrazili čuđenje što klub ne može da iskoristi svoj globalni status i zaradi novac pomoću komercijalnih ugovora.

Liverpul je najuspješniji britanski fudbalski klub, koji u svojim vitrinama ima 18 pehara šampiona Engleske i pet trofeja evropskog prvaka.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC